Hain Piesporter Goldtröpfchen Kabinett Trocken (6 flessen)
Land
Duitsland
Streken
Mosel
Appelatie
Mosel
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Riesling
Alcohol-percentage:
12,0%
Inhoud:
0,75
€ 105,27
Aantal:  

Hain Piesporter Goldtröpfchen Kabinett Trocken (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven worden zorgvuldig met de hand geoogst in de zéér steile Goldtröpfchen wijngaard en worden klassiek gevinifieerd. De vergisting vindt plaats in zowel rvs-tanks als traditionele grote houten vaten. Deze zijn al langer in gebruik en zorgen enkel voor heel subtiele beluchting (en geen houtsmaak), zodat het sappige, zuivere fruit behouden blijft en de riesling druif zijn verleidelijke aroma’s behoudt. De wijn rijpt hier ook nog een aantal maanden verder op zijn fijne gist om extra complexiteit op te bouwen.

Proefnotities

Hain Piesporter Goldtröpfchen Riesling Kabinett Trocken is een frisse, fruitige en sappige wijn met geuren en smaken die doen denken aan peer, perzik, meloen en citrusfruit, met als bonus een verfijnde elegante, minerale structuur die de wijn pit en rijkdom geeft.

Eten & Drinken

Ideale eetlustopwekkende wijn voor op het terras, zuiver en verfrissend als aperitief, uitstekend als begeleider van een lichte lunch of picknick , en past goed bij visgerechten, salades, vleeswaren en asperges, maar ook bij pittige oosterse gerechten.

Algemeen

Bij Weingut Hain maakt men sinds de 17e eeuw al wijnen. Het is een van de belangrijkste spelers als het gaat om top wijngaarden in de Piesporter Goldtröpfchen en Piesporter Domherr gebieden. Hain produceert wijnen die bol staan van passie, en wordt door wijnkenners waaronder Engelsman Hugh Johnson dan ook beschreven als een van de meest getalenteerde wijnmakers van de Moezel.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot