Bouchard Père & Fils Beaune Greves Vigne de l'Enfant Jesus Premier Cru (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Cote de Beaune
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 499,95
Aantal:  

Bouchard Père & Fils Beaune Greves Vigne de l'Enfant Jesus Premier Cru (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Na de handmatige oogst van de druiven worden ze streng geselecteerd en ontsteelt, Afhankelijk van de kwaliteit van de wijnoogst, gisting op vaten gedurende 12 tot 15 dagen, gevolgd door rijping op Franse eiken vaten (60 tot 85% nieuwe vaten) gedurende 10 tot 18 maanden.

Proefnotities

Deze Premier Cru heeft een schitterend bouquet met geuren van fruit en kruiden, nog versterkt door een hint van hout. De smaak is intens, vol en delicaat, hij is verrukkelijk fluweelachtig. 

Eten & Drinken

Bouchard Père & Fils Beaune Greves Vigne de l'Enfant Jesus Premier Cru is heerlijk bij wild, poularde in roomsaus en Bourgondische kaassoorten.

Algemeen

Gedurende de jaren heeft Bouchard een uniek domein samengesteld, een van de mooiste van de Bourgogne. Bouchard bezit 130 hectare, waarvan 86 hectare Grands Crus en Premiers Crus, met namen waarvan je alleen maar kunt dromen: Corton-Charlemagne, Clos Vougeot, Montrachet, Beaune Grèves Vigne de l'Enfant Jésus, Meursault Perrières, om er een aantal te noemen. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot