Bouchard Père & Fils Corton Charlemagne Grand Cru (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Cote de Beaune
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 825,00
Aantal:  

Bouchard Père & Fils Corton Charlemagne Grand Cru (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Na de handmatige oogst van de druiven worden ze streng geselecteerd en ontsteelt, Afhankelijk van de kwaliteit van de wijnoogst, gisting op vaten gedurende 12 tot 15 dagen, gevolgd door rijping op Franse eiken vaten (ongeveer 20 % nieuwe vaten) gedurende 12 tot 14 maanden.

Proefnotities

Bouchard Père & Fils Corton Charlemagne Grand Cru is afkomstig van een Domaine van Bouchard. De maximaal toegestane productie is 1.400 dozen per jaar. In de intense neus worden aroma's van fruit en hinten van toast verbonden met geuren van mineralen, karakteristiek voor de appellatie. Het is een volle, krachtige wijn met een opvallende persoonlijkheid en een goed potentieel om te ouderen.

Eten & Drinken

Heerlijk bij gerechten van vis in een volle saus of rivierkreeft.

Algemeen

Gedurende de jaren heeft Bouchard een uniek domein samengesteld, een van de mooiste van de Bourgogne. Bouchard bezit 130 hectare, waarvan 86 hectare Grands Crus en Premiers Crus, met namen waarvan je alleen maar kunt dromen: Corton-Charlemagne, Clos Vougeot, Montrachet, Beaune Grèves Vigne de l'Enfant Jésus, Meursault Perrières, om er een aantal te noemen. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot