Bouchard Père & Fils Hautes Côtes de Beaune (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Côte de Beaune
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 99,95
Aantal:  

Bouchard Père & Fils Hautes Côtes de Beaune (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Na de handmatige oogst van de druiven worden ze streng geselecteerd en ontsteelt, Afhankelijk van de kwaliteit van de wijnoogst, gisting op vaten gedurende 8 tot 15 dagen, Afhankelijk van de oogst rijpt deze wijn 4 tot 5 maanden voor 90% in roestvrij stalen vaten en 10% in vaten.

Proefnotities

Bouchard Père & Fils Hautes Côtes de Beaune is een licht rode Bourgogne met veel fris fruit en bezit de kenmerkende delicate zuren en tannines voor de Pinot Noir druif.

Eten & Drinken

Heerlijke rode wijn bij varkensvlees en allerlei huiselijke gerechten.

Algemeen

Gedurende de jaren heeft Bouchard een uniek domein samengesteld, een van de mooiste van de Bourgogne. Bouchard bezit 130 hectare, waarvan 86 hectare Grands Crus en Premiers Crus, met namen waarvan je alleen maar kunt dromen: Corton-Charlemagne, Clos Vougeot, Montrachet, Beaune Grèves Vigne de l'Enfant Jésus, Meursault Perrières, om er een aantal te noemen. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot