Bouchard Père & Fils Montrachet Grand Cru (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Cote de Beaune
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 2.999,95
Aantal:  

Bouchard Père & Fils Montrachet Grand Cru (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De alcoholische gisting vindt plaats in RVS tanks onder strenge temperatuurcontrole. Vervolgens wordt de jonge wijn overgeheveld naar eikenhouten vaten.

Proefnotities

Bouchard Père & Fils Montrachet Grand Cru heeft een intense zuivere neus, floraal en fruitig, verfijnd en mineraal, met een hint van boter, vanille en goed geïntegreerde houtnuances. Vol en stevig van structuur, mondvullend, sappig, goed in evenwicht, met lange en aanhoudend minerale finale.

Eten & Drinken

Prachtige wijn bij rijke salades en visschotels in een mooie saus. Ook heerlijk bij romige kaassoorten.

Algemeen

Gedurende de jaren heeft Bouchard een uniek domein samengesteld, een van de mooiste van de Bourgogne. Bouchard bezit 130 hectare, waarvan 86 hectare Grands Crus en Premiers Crus, met namen waarvan je alleen maar kunt dromen: Corton-Charlemagne, Clos Vougeot, Montrachet, Beaune Grèves Vigne de l'Enfant Jésus, Meursault Perrières, om er een aantal te noemen. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot