Bouchard Père & Fils Pommard (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Côte de Beaune
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 249,95
Aantal:  

Bouchard Père & Fils Pommard (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Na de handmatige oogst van de druiven worden ze streng geselecteerd en ontsteelt, Afhankelijk van de kwaliteit van de wijnoogst, gisting op vaten gedurende 12 tot 15 dagen, gevolgd door rijping op Franse eiken vaten (ongeveer 30 % nieuwe vaten) gedurende 8 tot 14 maanden.

Proefnotities

Bouchard Père & Fils Pommard is afkomstig van een Domaine van Bouchard. De maximaal toegestane productie is 700 dozen per jaar. Een krachtig bouquet van fruit en dierlijke geuren die verbonden zijn met precies voldoende eikenhout. Een krachtige wijn met een mooie structuur en een sterke persoonlijkheid. Goede bewaarwijn. Afkomstig uit Pommard, Côte de Beaune en Côte d'Or, waar de bodem bestaat uit klei met enig ijzer bezinksel.

Eten & Drinken

Heerlijk bij gebraden rood vlees, rood vlees in een saus, wilde vogels en niet al te sterke kaassoorten.

Algemeen

Gedurende de jaren heeft Bouchard een uniek domein samengesteld, een van de mooiste van de Bourgogne. Bouchard bezit 130 hectare, waarvan 86 hectare Grands Crus en Premiers Crus, met namen waarvan je alleen maar kunt dromen: Corton-Charlemagne, Clos Vougeot, Montrachet, Beaune Grèves Vigne de l'Enfant Jésus, Meursault Perrières, om er een aantal te noemen. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot