Bouchard Père & Fils Saint-Véran (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Mâconnais
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 117,50
Aantal:  

Bouchard Père & Fils Saint-Véran (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Deze wijn rijpt 6 tot 7 maanden afhankelijk van de oogst voor ongeveer 30% in houten vaten en ongeveer 70% in roestvrij stalen vaten.

Proefnotities

Bouchard Père & Fils Saint-Véran heeft een jeugdige charme en een aromatisch bouquet met tonen van fruit en bloemen.De smaak is fruitig en geurig, een heerlijke wijn. Deze witte wijn komt uit de streek Saint-Véran Mâconnais en heeft als herkomst- benaming Appellation Saint-Véran Contrôlée. De bodem bestaat uit kalkhoudende klei.

Eten & Drinken

Lekker bij zoetwatervis, schaaldieren, paté, terrines en slakken.

Algemeen

Gedurende de jaren heeft Bouchard een uniek domein samengesteld, een van de mooiste van de Bourgogne. Bouchard bezit 130 hectare, waarvan 86 hectare Grands Crus en Premiers Crus, met namen waarvan je alleen maar kunt dromen: Corton-Charlemagne, Clos Vougeot, Montrachet, Beaune Grèves Vigne de l'Enfant Jésus, Meursault Perrières, om er een aantal te noemen. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot