Chablis 1er Cru Cote de Lechet Reserve Bernard Defaix (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Chablis 1er Cru Côte de Lechet AOC
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 192,50
Aantal:  

Chablis 1er Cru Cote de Lechet Reserve Bernard Defaix (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Om goede wijn te kunnen produceren heb je goede druiven nodig is het belangrijkste motto van Didier en Sylvain. De gezonde druiven worden (al 20 jaar) mechanisch geplukt voor meer flexibiliteit. Kort daarop bereiken ze de kelders waar ze nog eens worden gecontroleerd en zacht geperst. De alcoholische en malolactische gisting vinden hier plaats deels in RVS tanks, deels (50%) in 1-5 jaar oude eikenhouten vaten met regelmatige ‘bâtonnage’ (roeren) van de ‘lies’. De jonge wijn rijpt nog 12 maanden in de RVS tanks (50%) of in de vaten (50%) op zijn ‘lies’ (eigen fijn bezinksel) zodat het hout de terroir karakteristieken niet gaat domineren. 18 maanden na de oogst worden de wijnen geassembleerd en gebotteld na licht filteren.

Proefnotities

Chablis 1er Cru Cote de Lechet Reserve Bernard Defaix is een krachtige, structuurrijke wijn met zuivere mineraliteit, frisse zuurgraad, complexe, volle en bijna ronde smaak, uitstekend evenwicht, en een lange, zuivere finale met opvallende minerale tonen. 

Serveren: 12-14°C. Bewaren: goed oplegpotentieel, zeker 5-10 jaar na de oogst.

Eten & Drinken

Gastronomisch aanbevolen bij eenzijdig zacht gegaarde (wilde) zalm of geroosterde vis (snoekbaars, tarbot), witvlees en blank (Bresse, Challans) gevogelte in een room of beurre blanc saus.

Algemeen

Het Domaine Bernard Defaix & Fils ligt in het hart van het Chablis wijngebied, in het dorp Milly. Bernard Defaix, de 4e generatie van een wijnboerenfamilie, begon in 1959 met slechts 2 ha wijngaarden. Samen met zijn vrouw Monique wisten ze het bedrijf in de loop van de jaren uit te breiden tot 26 ha, waarvan de helft in Chablis 1er Cru gebied! De 5e generatie beheert nu het domein, maar ‘pa’ Bernard geeft nog hier en daar nuttige adviezen aan zijn twee zoons Didier (wijngaard) en Sylvain (wijnkelders), sinds 2002 eveneens door Hélène, de vrouw van Didier, bijgestaan. De Chablis wijngaarden van het domein zijn geplant op heuvelflanken met een ligging naar het westen. De bodem bestaat uit fossiel houdend Kimmeridgiaans kalk uit het Krijt tijdperk. In de wijngaarden wordt milieuvriendelijk gewerkt met gebruik van zoveel mogelijk producten en methodes uit de biologische wijnbouw. Bernard Defaix is onderscheiden met de Coup de Coeur Guide Hachette voor het hele assortiment!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot