Chablis 1er Cru Fourchaume Bernard Defaix (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Chablis 1er Cru Fourchaume AOC
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 192,50
Aantal:  

Chablis 1er Cru Fourchaume Bernard Defaix (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Om goede wijn te kunnen produceren heb je goede druiven nodig is het belangrijkste motto van Didier en Sylvain. De gezonde druiven worden (al 20 jaar) mechanisch geplukt voor meer flexibiliteit. Kort daarop bereiken ze de kelders waar ze nog eens worden gecontroleerd en zacht geperst. De alcoholische en malolactische gisting vinden hier plaats in 1-5 jaar oude eikenhouten vaten met regelmatige ‘bâtonnage’ (roeren) van de ‘lies’. De jonge wijn rijpt nog 12 maanden op zijn ‘lies’ (eigen fijn bezinksel) zodat het hout de terroir karakteristieken niet gaat domineren. Voor het bottelen worden de wijnen licht gefilterd.

Proefnotities

Door de gisting en opvoeding op gebruikte eikenhouten vaten wordt een krachtige, rijke en toch soepele en verfijnde wijn verkregen, met gulle fruitaroma’s en een opvallende, zuivere mineraliteit. Lange en pakkende finale.

Serveren: 12-14°C. Bewaren: redelijk oplegpotentieel, 5-8 jaar na de oogst.

Eten & Drinken

Gastronomisch aanbevolen bij de klassieke combinaties met gegrilde of geroosterde vis (snoekbaars!), coquilles, langoustines, slakken, kikkerbillen of andouillettes in chablis wijn, witvlees, blank gevogelte en dergelijke.

Algemeen

Het Domaine Bernard Defaix Fils ligt in het hart van het Chablis wijngebied, in het dorp Milly. Bernard Defaix, de 4e generatie van een wijnboerenfamilie, begon in 1959 met slechts 2 ha wijngaarden. Samen met zijn vrouw Monique wisten ze het bedrijf in de loop van de jaren uit te breiden tot 26 ha, waarvan de helft in Chablis 1er Cru gebied! De 5e generatie beheert nu het domein, maar ‘pa’ Bernard geeft nog hier en daar nuttige adviezen aan zijn twee zoons Didier (wijngaard) en Sylvain (wijnkelders), sinds 2002 eveneens door Hélène, de vrouw van Didier, bijgestaan. De Chablis wijngaarden van het domein zijn geplant op heuvelflanken met een ligging naar het westen. De bodem bestaat uit fossiel houdend Kimmeridgiaans kalk uit het Krijt tijdperk. In de wijngaarden wordt milieuvriendelijk gewerkt met gebruik van zoveel mogelijk producten en methodes uit de biologische wijnbouw. Bernard Defaix is onderscheiden met de Coup de Coeur Guide Hachette voor zijn hele assortiment.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot