Jaeger Defaix Rully 1er Cru Rabource (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Rully 1er Cru Rabourcé AOC
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 174,00
Aantal:  

Jaeger Defaix Rully 1er Cru Rabource (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Om goede wijn te kunnen produceren heb je goede druiven nodig is het belangrijkste motto van Didier en Sylvain. De gezonde druiven worden met de hand geplukt. De alcoholische en malolactische gisting vinden plaats in 1-5 jaar oude eikenhouten vaten met regelmatige ‘bâtonnage’ (roeren) van de ‘lies’. De jonge wijn rijpt nog 12 maanden op zijn ‘lies’ (eigen fijn bezinksel) zodat het hout de terroir karakteristieken niet gaat domineren. Door de koude temperaturen in de oude Defaix familiekelder in het hart van Milly, klaart de wijn volledig natuurlijk door bezinking. Er wordt slechts heel licht gefilterd voor het bottelen.

Proefnotities

Domaine Jaeger Defaix Rully 1er Cru Rabource is bleek citroengeel van kleur, frisse en fruitige neus van citrusvruchten, groene appel, perzik, abrikoos en florale nuances, met een subtiele herinnering aan de houtopvoeding. In de mond, mineraal en licht ziltig in de aanzet, gevolgd door een zachte, licht romige structuur en een frisse, elegante, redelijk complexe en rijke smaak, met een duidelijk mineraal gevoel in de lange en diepe afdronk. Een klassieke Bourgondische chardonnay met een hoog pleziergehalte.

Serveren: 12-13°C. Bewaren: goed oplegpotentieel, 5-8 jaar na de oogst.

Eten & Drinken

Een elegante en smaakvolle wijn die het geweldig doet als chique aperitief, maar ook genoeg complexiteit en rijpe tonen bezit om een risotto met witte truffels te begeleiden!

Algemeen

Van oktober 2002 tot begin 2005 nam Hélène Jaeger-Defaix, de vrouw van Didier Defaix (Chablis), het oude familie domein van haar oudtante geleidelijk over. Het 4,5 ha grote domein uit de zuidelijke Côte Chalonnaise bestaat uitsluitend uit 1er Cru wijngaarden, zowel rood als wit, met een bodem van klei en kalk. In de wijngaarden wordt net als bij Domaine Defaix in Chablis, milieuvriendelijk gewerkt met gebruik van zoveel mogelijk producten en methodes uit de biologische wijnbouw.

‘Coup de Coeur Guide Hachette’ voor het hele assortiment!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot