Krug Rosé in Coffret
Land
Frankrijk
Streken
Champagne
Appelatie
Champagne
Wijn type
Champagne
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
12,0%
Inhoud:
0,750
€ 249,95
Aantal:  

Krug Rosé in Coffret

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

De Krug Rosé Brut wordt niet anders geproduceerd dan de andere Krug champagnes. Juist de traditionele methoden van het huis geven ook deze Rosé Brut zijn bijzondere karakter. Bij Krug vergist de most tot wijn in kleine, eikenhouten vaten, uniek in Champagne. Het geeft de wijnen een unieke diepte en complexiteit. Bovendien worden alleen wijnen van een tiental van de beste Crus in de assemblage verwerkt. Pinot Noir maakt ongeveer de helft van de assemblage uit en Pinot Meunier en Chardonnay elk ongeveer een kwart. Ook is de Krug Rosé Brut het resultaat van het bij elkaar brengen van meerdere oogstjaren, meestal zo’n vier. Het is dus, evenals de Krug Grande Cuvée, een multi-millésimé. Niettemin is er geen vaste formule. Evenals voor de Krug Grande Cuvée vraagt het samenstellen van de nieuwe blend iedere keer niet alleen veel ervaring, maar ook creativiteit. Krug Rosé Brut is anders.

Proefnotities

Een Rosé Champagne met de perfecte balans, een ongeëvenaarde finesse en met veel persoonlijkheid. Een feest.

Eten & Drinken

Het is een champagne voor feestelijke momenten en om gastronomische hoogtepunten nog meer cachet te geven. Krug Rosé Brut is een excellente begeleider van gevogelte, kalfsvlees en bepaalde lamsvleesgerechten en natuurlijk van smaakrijke vissoorten. Krug Rosé Brut is ook perfect als afsluiting van een maaltijd, bijvoorbeeld bij een soufflé en bij vers zacht en rijp fruit.

Algemeen

Krug is een klein maar belangrijk champagnehuis. Het werd in 1843 in Reims gevestigd door Johann-Joseph Krug (geboren in 1800 in Mainz, Duitsland). Tegen 1893 bezat de firma de huidige, bescheiden kelders rond het plein waaraan de familie Krug nog altijd woont. Hoewel leden van de vijfde generatie van de familie nog altijd de wijnen maken, is het wijndomein sinds 1999 in bezit van Louis Vuitton Moët Hennessy.

Details

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot