Pol Roger Brut Rosé
Land
Frankrijk
Streken
Champagne
Appelatie
Champagne
Wijn type
Champagne
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay, Pinot Noir, Blend
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 67,75
Aantal:  

Pol Roger Brut Rosé

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

De wijn wordt volgens de traditionele methode gemaakt. De wijn krijgt een tweede gisting in de fles in de koele kelders dat resulteert in een zachte en elegante mousse.

Proefnotities

Pol Roger Brut Rosé is een Rosé Champagne met een lichte en crèmige mousse. Fraaie dieproze kleur. In de neus hints van rijp rood fruit, als aardbeien en frambozen, maar ook gedroogd fruit en abrikoos. Elegant en verkwikkend met een eindeloze afdronk.

Eten & Drinken

Pol Roger wordt door top wijnkenners vaak gezien als de beste aperitief Champagne. Deze rosé Champagne is ook een goede begeleider van visgerechten en zelfs rijke salades van witvlees. Ook uitstekend bij desserts met fruit. Kaas tip: Fromage de Troyes of een zalmrolletje met geitenkaas.

Algemeen

De wijngaarden van Champagne Pol Roger zijn gelegen tegen de zacht glooiende hellingen van het departement Marne dicht bij de plaats Epernay tegen de Montagne de Reims. De druiven voor deze Champagne komen uitsluitend uit de beste wijngaarden. Belangrijk zijn de 7 km lange kelders, die tot de koudste (± 9 °C) van de Champagnestreek behoren. Hoe lager de temperatuur, hoe langzamer de gisting, hoe fijner de belletjes en voller het boeket.

Details

92 punten Wine Spectator

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot