Taittinger Brut Millesime
Land
Frankrijk
Streken
Champagne
Appelatie
Champagne
Wijn type
Champagne
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay, Pinot Noir
Alcohol-percentage:
12,0%
Inhoud:
0.75
€ 63,95
Aantal:  

Taittinger Brut Millesime

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

Deze structuur heeft de wijn de mogelijkheid gegeven om te ouderen. De Taittinger Brut Millésimé wordt 3 jaar in de kelders gelagerd, waardoor de aroma's langzaam tot ontwikkeling komen. Zij maken de wijn soepeler en langer houdbaar. Het merendeel van de wijnen die gebruikt worden in de assemblage zijn grands crus afkomstig uit de Côte des Blancs, de Montage de Reims en het begin van de Marne Vallei.

Proefnotities

De kleur van de Taittinger Brut Millésimé is lichtgeel en helder met fijne belletjes. De geur is elegant, fris en licht met aroma's van bloemen. De smaak is aanvankelijk harmonieus en levendig, daarna fruitig met tonen van perziken, kiwi en mango. De afdronk van de wijn is lang en ragfijn. Hij is uitermate harmonieus en evenwichtig.

Eten & Drinken

Deze Champagne is een zeer goede begeleider van een voorgerecht of vis.

Algemeen

Champagne Taittinger behoort tot de grote internationale merken (Grandes Marques) van de champagnestreek en wordt verkocht in meer dan 130 landen. Onder leiding van de heer Pierre Emmanuel Taittinger, dochter Vitalie (Marketing) en zoon Clovis (Export) is het champagnehuis het enige familiebedrijf in de Champagne van dit formaat. Met nadruk op de exclusieve Chardonnay druif krijgt Taittinger al jarenlang internationale erkenning door hun constante kwaliteit, finesse en elegantie.

Details

Jaargnag op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot