Hugel Gewürztraminer Estate (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Alsace
Appelatie
Alsace
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
gewurztraminer
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 122,50
Aantal:  

Hugel Gewürztraminer Estate (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Vinificatie vindt plaats in de eigen kelders van Hugel in het hart van Riquewihr. Omdat Hugel een gouden rtegel hanteert, die voorschrijft dat de kwaliteit van de wijn in de druif zit, worden de druiven bij binnenkomst eerst op kwaliteit geselecteerd. Daarna worden de persen met druiven geladen, uitsluitend d.m.v. zwaartekracht.

Proefnotities

Hugel Gewürztraminer Estate is een juweel van een wijn met een bedwelmend en toch gedistingeerd bouquet van kruiden en exotisch fruit. Droog, verfijnd, levendig en intens, met een breed smaken palet in een lange afdronk. De kleur van de wijn is goudgeel. De druiven voor Gewurztraminer "Hugel Jubilée" zijn uitsluitend afkomstig van Hugel's eigen wijngaarden.

Eten & Drinken

Hugel Gewürztraminer Estate is zo verfijnd dat Hugel het glas zelf zonder maaltijd aanbeveelt. Evenzeer echter komt deze wijn optimaal tot zijn recht bij verfijnde visgerechten, zoals bijvoorbeeld kreeft en tarbot met een rijke saus.

Algemeen

Dankzij de gunstige geografische ligging is de Elzas het droogste wijnbouwgebied van Frankrijk. Het microklimaat, ontstaan door de bescherming van de Vogezen en het ontbreken van zee-invloeden, zorgt ervoor dat de druiven langzaam kunnen rijpen en juist daaraan ontleent de wijn zijn verfijning, aroma en intensiteit.Door de complexe bodemgesteldheid bestaat de grond van de Elzas uit een oneindige hoeveelheid bodemtypes. Eeuwenlange ervaring leerde de wijnbouwers deze grond op z'n best te bewerken. Al sinds de Middeleeuwen staat Riquewihr bekend om de meest nobele wijnen uit het hele land. De wijngaarden van de familie Hugel omvatten ruim 30 hectare in Riquewihr, waarvan bijna de helft gelegen is in het Grand Cru gebied. Om een zo hoog mogelijke kwaliteit te bereiken wordt er geen gebruik gemaakt van kunstmest, houdt men de opbrengsten laag, hebben de wijnstokken een gemiddelde leeftijd van 30 jaar en worden de druiven handmatig geplukt.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot