Gewürztraminer Marcel Deiss (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Alsace
Appelatie
Alsace
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Gewürztraminer
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 137,50
Aantal:  

Gewürztraminer Marcel Deiss (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Gewurztraminer van Deiss ondergaan een traditionele vinificatie met controle van temperatuur. Dit alles gericht op het maximaal behouden van alle smaakelementen uit de druif. Slechts lichte filtering voor het bottelen voor maximale expressie.

Proefnotities

Marcel Deiss Gewurztraminer heeft een goud gelige kleur. Kenmerkende neus met rijp geel fruit, rozen en kruiden. De wijn heeft een elegante en karakteristieke smaakaanzet. Een hoge mate van concentratie en rijkdom. De afdronk is zoetig met zeer fijne zuren. De balans in deze wijn is fantastisch.

Eten & Drinken

Een bijzondere wijn voor top gelegenheden. Bij sterke kazen als munster of roquefort, maar ook bij desserts met exotisch fruit en een warm appeltaartje.

Algemeen

De wijngaard van St. Hippolyte bestaat voor het grootste deel uit graniet. Het is doorgaans een arme bodem die weinig water vasthoudt. De Gewürztraminer stokken zijn ongeveer 30 jaar oud en geven weinig kilo's per hectare dat weer zorgt voor een hogere kwaliteit. Het resulteert in een grote wijn. Domaine Marcel Deiss behoort tot de top van de Alsace. Wijnmaker en eigenaar Jean Michel Deiss komt uit een wijnbouwers familie, die al generaties lang in Bergheim woont. Voor de biodynamisch werkende Jean Michel wordt de eigenheid van de wijn bepaald door de bodem. Het zijn dan ook niet de druivensoorten die de naam op het etiket vormen, maar zijn beroemde wijngaarden als Engelgarten, Grasberg, Schoenenbourg en Altenberg de Bergheim.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot