Corette Muscat (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Languedoc Roussillon
Appelatie
Languedoc Roussillon
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Muscat
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 53,50
Aantal:  

Corette Muscat (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven worden vroeg in de ochtend geoogst, als het nog koel is. Daarna worden ze snel naar de kelders vervoerd. Na een koele inweking van een paar uur op de schillen - dat zorgt voor nog meer aroma’s - worden de druiven geperst en in roestvrij stalen tanks vergist bij 15-18°C. Om de wijn fris en fruitig te houden, wordt contact met zuurstof maximaal vermeden.

Proefnotities

Deze droge Corette Muscat heeft een uitnodigende licht gele kleur met een zweempje groen. De geur is intens en fris, met florale (rozen) en fruitige (muscat druiven!) aroma’s en een licht honing accent. Op de tong biedt de wijn een goede balans tussen levendige frisheid en ronde fruitigheid.

Serveren: 10-12°C. Bewaren: het lekkerste in zijn jeugdige fruit, binnen 1-2 jaar na de oogst.

Eten & Drinken

Uitstekende wijn voor het aperitief, het terras en elke ongedwongen informele gelegenheid. Aan tafel combineert het goed met de meeste Mediterrane gerechten op basis van vis, schaaldieren en/of wit vlees, maar ook bij lunchsalades met vleeswaren, iets pittige gerechten uit de Oosterse Keuken (Thai, Szechuan)… Dichter bij ons, deze Muscat smaakt voortreffelijk bij asperges ‘zoals het hoort’ (met aardappels, ei, gekookte ham en botersaus)!

Algemeen

Deze, exclusief voor de vakhandel en horeca ontwikkelde serie wijnen bestaat uit 8 producten, telkens vervaardigd uit één enkele druivensoort. Er is veel aandacht besteedt aan de uitstraling van de Corette wijnen (o.a. etiketten, flessen en presentatie op de website). De Corette serie bevat 8 mono-cépage wijnen uit de Pays d’Oc: 4 rode, 3 witte en 1 rosé wijnen. Corette staat voor pure, zuivere en (h)eerlijke wijnen voor elke dag; wijnen waarbij de geur- en smaakeigenschappen van de druif goed tot uiting komen. De chique en stijlvolle uitmonstering zorgen op elke tafel voor de juiste beleving.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot