Banyuls Grand Cru Cuvée André Magnères (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Languedoc Roussillon
Appelatie
Banyuls AOC
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Grenache Noir
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 270,00
Aantal:  

Banyuls Grand Cru Cuvée André Magnères (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Alle Banyuls (rood en wit) worden klassiek gevinifieerd onder strenge temperatuurcontrole. Voor de Banyuls Grand Cru Cuvée André Magnères wordt de most na een periode van circa 3 weken ‘gemuteerd’, d.w.z. dat de gisting wordt ‘gestild’ door het toevoegen van een kleine hoeveelheid zuiver wijndistillaat. De opvoeding is oxidatief, contact met zuurstof wordt op alle manieren mogelijk gemaakt, waardoor de wijn naar gedroogd fruit ruikt en donkerder van kleur wordt. Na 5 jaar in grote (foudres) vaten wordt de wijn gebotteld en rijpt nog jaren na op fles.

Proefnotities

Banyuls Grand Cru Cuvée André Magnères heeft een zeer geconcentreerde en complexe neus, krachtig, rijp fruitig, met nuances van koffie en cacao op de achtergrond. Fascinerend op de tong, enorm rijp en zoet fruitig, zeer harmonieus en verleidelijk, geconcentreerd en mondvullend, met extra mokka en chocolade na in de lang aanhoudende finale. 

Serveren: 10-12°C. Bewaren: ongeopend heel lang, geopend binnen enkele weken drinken, koel bewaren.

Eten & Drinken

Velen zullen deze wijn klassiek serveren bij (>72% cacao) chocolade desserts, grands desserts met chocolade en gekonfijte rode vruchten, noga en praline. U kunt echter culinair avontuurlijker te werk gaan en het serveren binnen een wijnarrangement als begeleider van een sensuele creatie van in de oven gebraden rundvlees of wild met een reductiesaus waarin deze wijn de hoofdrol speelt, al dan niet in combinatie met verse zwarte wintertruffel.

Algemeen

Domaine Vial-Magnères is een zelfstandig familiedomein sinds vier generaties. De familie Sapéras beschikt over 10 ha wijngaarden verdeeld in kleine percelen op de beste locaties van de herkomstbenaming. De wijngaarden liggen op terrassen, langs de kust. De bodem bestaat uit metamorfische stenen uit het Cambriaanse tijdperk, voornamelijk verweerde leisteen met een hoog gehalte aan minerale zouten. De totale aanplant (ook voor Collioure en VDP wijnen) bedraagt 60.000 wijnranken, met een gemiddelde leeftijd van 40-50 jaar. Grenache noir is het dominante ras, met 65% van de aanplant, gevolgd door grenache blanc/gris (11%), oude carignan (6%) en syrah (3%). Voor de Banyuls wijnen gebruikt men voornamelijk de grenache noir en de grenache blanc/gris voor de witte Banyuls. De opbrengst is zeer laag, hoogstens 20-25 hl/ha!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot