Ackerman Crémant de Loire Bio Brut (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Loire
Appelatie
Cremant
Wijn type
Sparkling wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chenin Blanc, Cabernet Franc, Chardonnay
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,750
€ 83,95
Aantal:  

Ackerman Crémant de Loire Bio Brut (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor deze Bio Cremant van Ackerman zijn geoogst in Anjou, Touraine. op de kalksteen en kalkrijke gronden die hier liggen. De gisting vindt plaats bij lage temperatuur (16-18 ° C) om zoveel mogelijk aroma's te ontwikkelen en de frisheid te behouden.

Proefnotities

Ackerman Crémant de Loire Bio Brut is goudgeel van kleur met een groene tint. Deze cremant wijn heeft een geur van peer, appel, witte bloemen, honing en mint. Mooi citroenachtig van smaak, gevolgd door een nuance van appel en abrikozen compot.

Eten & Drinken

Prachtig als aperitief, met visterrines, Sint Jacobs schelpen, zeebaars met fenkel, kip met citroen en gember, cabécou kaas, citrus salade, cheesecake en abrikozentaart

Algemeen

Ackerman-Laurance is een van de bekendste wijnhuizen aan de Loire. Het bedrijf is gevestigd in het plaatsje Saint-Hilaire Saint-Florent, vlakbij Saumur. Het bedrijf produceert een compleet assortiment aan Loire-wijnen uit de belangrijkste appellaties, gemaakt van diverse druivenrassen. Mousserende wijnen spelen van oudsher een centrale rol bij Ackerman-Laurance. In het uitgebreide ondergrondse gangenstelsel rijpen honderdduizenden flessen Crémants en andere wijnen. De kalkhoudende grond (tuffeau) zorgt voor ideale bewaar omstandigheden.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot