Guigal Condrieu (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Rhone
Appelatie
Condrieu
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Viognier
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 289,95
Aantal:  

Guigal Condrieu (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Vinificatie is typisch Guigal: de alcoholische fermentatie vindt plaats op lage temperatuur, voor 1/3 in nieuwe eiken vaten, voor 2/3 in RVS tanks. Dan volgt een volledige melkzuurvergisting, die alle scherpe randjes weghaalt. Lagering op nieuw eiken, maar op zo'n wijze dat hout nooit het fruit en de terroir domineert. Kostelijk aperitief, lekker bij foie gras, gerechten met truffel, kreeft en delicate vis, zoals tarbot en tong. Mag 3 á 5 jaar ouderen.

Proefnotities

De Condrieu heeft een mooi, helder strogele kleur. In de neus is de wijn krachtig en complex. Mooie aroma’s vermengd met delicate geuren van eiken. Een wijn met citrusfruit en kruidige afdronk.

Wine Advocate 93 points

Eten & Drinken

Heerlijk bij diverse voorgerechten en gegrilde visgerechten eventueel met romige sauzen.

Algemeen

Het kasteel van Ampuis is een schitterend mooi kasteel daterend uit de Renaissance en gelegen te midden van de wijngaarden. Volgens een legende zou een edelman lang, lang geleden deze hellingen per testament hebben nagelaten aan zijn twee fraaie dochters. De een had blond en de ander bruin haar. Vandaar de benamingen van Côte Brune en Côte Blonde. Waarschijnlijker is dat de naam is ontleend aan de kleurverschillen van de grond van beide hellingen. Het huis Guigal is één van de top huizen in de Rhône die bekend staan om hun hoge kwaliteitswijnen die men zeer vakkundig en met veel toewijding maakt.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot