Guigal Cotes du Rhone Rouge (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Rhone
Appelatie
Côtes du Rhône
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Grenache, Mourvedre, Syrah
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 82,50
Aantal:  

Guigal Cotes du Rhone Rouge (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Guigal Cotes du Rhone Rouge ondergaan een traditionele vinificatie met controle van temperatuur gevolgd door houtrijping.

Proefnotities

De Cotes du Rhone van Guigal is markant rood van kleur met een intens volle, zachte, fruitige en kruidige geur. De smaak is vol, zacht, elegant, tikje kruidig en breed. Het is een rijpe, ronde wijn met soepele tannines.

Tanzer 87 points, Winespectator 82 points

Eten & Drinken

Een prima combinatie met lamsvlees, gevogelte en krachtige kazen. Ook bij charcuterie en carpaccio smaakt deze wijn prima. Gebruik echter niet te romige dressings.

Algemeen

Het kasteel van Ampuis is een schitterend mooi kasteel daterend uit de Renaissance en gelegen te midden van de wijngaarden. Volgens een legende zou een edelman lang, lang geleden deze hellingen per testament hebben nagelaten aan zijn twee fraaie dochters. De een had blond en de ander bruin haar. Vandaar de benamingen van Côte Brune en Côte Blonde. Waarschijnlijker is dat de naam is ontleend aan de kleurverschillen van de grond van beide hellingen. Het huis Guigal is één van de tophuizen in de Rhône die bekend staan om hun hoge kwaliteitswijnen die men zeer vakkundig en met veel toewijding maakt.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot