Guigal Saint Joseph Rouge (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Rhone
Appelatie
Saint Joseph
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Syrah
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 159,95
Aantal:  

Guigal Saint Joseph Rouge (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Guigal Saint Joseph Rouge ondergaan een traditionele vinificatie met controle van temperatuur gevolgd door houtrijping.

Proefnotities

Guigal Saint Joseph Rougeheeft een donkerrode kleur met een paarse gloed. De wijn heeft een krachtige neus die gedomineerd wordt door rode bessen en delicate aroma's van eiken. Een mooie evenwichtige smaak met veel fruit impressies. De afdronk is lang met ronde en soepele tannines.

Eten & Drinken

Deze wijn vraagt om stevige vleesgerechten, zoals biefstuk en T-Bone steak, lamsvlees, wildschotels en krachtige kazen.

Algemeen

Het kasteel van Ampuis is een schitterend mooi kasteel daterend uit de Renaissance en gelegen te midden van de wijngaarden. Volgens een legende zou een edelman lang, lang geleden deze hellingen per testament hebben nagelaten aan zijn twee fraaie dochters. De een had blond en de ander bruin haar. Vandaar de benamingen van Côte Brune en Côte Blonde. Waarschijnlijker is dat de naam is ontleend aan de kleurverschillen van de grond van beide hellingen. Het huis Guigal is één van de tophuizen in de Rhône die bekend staan om hun hoge kwaliteitswijnen die men zeer vakkundig en met veel toewijding maakt.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot