M Chapoutier Chateauneuf du Pape La Bernardine Rouge (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Rhone
Appelatie
Chateauneuf du Pape
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Grenache Noir, Syrah, Mourvedre
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,75
€ 229,95
Aantal:  

M Chapoutier Chateauneuf du Pape La Bernardine Rouge (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Chateauneuf du Pape La Bernardine Rouge van Chapoutier ondergaan een traditionele vinificatie met controle van de temperatuur.

Proefnotities

M Chapoutier Chateauneuf du Pape La Bernardine Rouge is intens karmozijnrood, de neus is zowel complex als subtiel; zwarte bessen en pruimen gevolgd door gebrande koffie en kaneel, kersen en morellen. In de mond worden deze impressies nog eens bevestigd en ondersteund door een fraaie kruidigheid (zoethout) en rijpe tannines.

Eten & Drinken

Vlees: kruidige rundvleesschotels, vlees van grill of barbecue,stoofschotels of gerechten met schapen- of geitenvlees. Gevogelte: confits van eend of gans. Wild: gerechten met wild zwijn, ree of haas. Kaas: schapenkaas, blauwschimmelkazen of Friese nagelkaas.

Algemeen

Michel Chapoutier is één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. In 1990, op de leeftijd van 26 jaar, nam hij het oude in 1808 gestichte en in Tain-l'Hermitage gevestigde familiebedrijf over en bracht de reputatie van het huis naar de top van de Rhône. Zijn wijnen zijn een standaard geworden niet alleen voor Hermitage wijnen maar voor de hele Rhône-vallei.

Het magazine Wine & Spirits noemt hem een levende legende en ook wijngoeroe Robert Parker schreef in The Wine Advocate Michel Chapoutier de hemel in en waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten!

Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw met groot respect voor balans in de natuur en koestert het familie motto "Fac et Spera" oftewel "Doe en Hoop". Chapoutier heeft groot respect voor de natuur en het terroir. Aandacht voor elk perceel, luisterend naar de wereld, het milieu en anticiperend op de behoefte van de aarde.

Bijzonder is ook etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot