M Chapoutier Chateauneuf du Pape La Bernardine Blanc (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Rhone
Appelatie
Chateauneuf du Pape
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Grenache Blanc
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 229,95
Aantal:  

M Chapoutier Chateauneuf du Pape La Bernardine Blanc (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Chateauneuf du Pape La Bernardine Blanc van Chapoutier ondergaan een traditionele vinificatie met controle van de temperatuur.

Proefnotities

Chapoutier Chateauneuf du Pape La Bernardine Blanc is fonkelend goudgeel van kleur, in de neus impressies van bloesem en lelie. De smaak is fris en mooi in balans met een vleugje citrus.

Eten & Drinken

Erg lekker op zich, als aperitief of vergezeld met vis of wit vlees in romige saus.

Algemeen

Michel Chapoutier is één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. In 1990, op de leeftijd van 26 jaar, nam hij het oude in 1808 gestichte en in Tain-l'Hermitage gevestigde familiebedrijf over en bracht de reputatie van het huis naar de top van de Rhône. Zijn wijnen zijn een standaard geworden niet alleen voor Hermitage wijnen maar voor de hele Rhône-vallei.

Het magazine Wine Spirits noemt hem een levende legende en ook wijngoeroe Robert Parker schreef in The Wine Advocate Michel Chapoutier de hemel in en waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten!

Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw met groot respect voor balans in de natuur en koestert het familie motto "Fac et Spera" oftewel "Doe en Hoop". Chapoutier heeft groot respect voor de natuur en het terroir. Aandacht voor elk perceel, luisterend naar de wereld, het milieu en anticiperend op de behoefte van de aarde.

Bijzonder is ook etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot