Eò Adonis Montepulciano d'Abruzzo (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Abruzzo
Appelatie
Abruzzo
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Montepulciano
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0.75
€ 187,50
Aantal:  

Eò Adonis Montepulciano d'Abruzzo (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De Montepulciano d'Abruzzo druiven voor de Eò Adonis Montepulciano wijn ondergaan een moderne vinificatie, met controle van de temperatuur.

Proefnotities

Eò Adonis Montepulciano d'Abruzzo heeft een granaat robijnrode kleur. Een intens boeket met een geur van rijp fruit die doet denken aan morellen, rijpe rode pruimen, zoethout en vanille hints. Een droge, hartige, warme smaak met goed uitgebalanceerde tannines.

Eten & Drinken

Deze wijn is heerlijk bij lamsgerechten, pasta schotels en gebraden gevogelte.

Algemeen

Eò is opgericht met als doel de waarde van de traditionele Italiaanse druivensoorten in kaart te brengen. Vanaf het begin is gewerkt met een constante selectie van wijnstokken en staat innovatie hoog in het vaandel. De samenwerking met bekwame wijnmakers en de high-tech kelders zorgen voor een goede kwaliteit van wijn. De wijnproductie vindt plaats in San Michele Archangelo, gelegen in het noordelijke deel van de stad Vasto in de provincie Chieti wat ligt in het meest zuidelijke deel van de Abruzzen regio. De ongeveer 700 hectare wijngaarden liggen verspreid over de helling. De omgeving, bodem en de goede seizoensgebonden dagelijkse temperaturen zijn erg gunstig voor de teelt van druiven.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot