Bozen Lagrein Grieser (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Alto Adige
Appelatie
Alto Adige
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Lagrein
Alcohol-percentage:
13,5 %
Inhoud:
0.75
€ 94,95
Aantal:  

Bozen Lagrein Grieser (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Bozen Lagrein Grieser wordt gemaakt van geselecteerde Lagrein druiven die een klassieke fermentatie ondergaan in grote eiken houten vaten.

Proefnotities

Deze druif kom je alleen tegen in de Alto Adige en Zuid Tirol. Één van de meest autochtone druivenrassen. Veel structuur en heerlijk rijp klein rood fruit. De druiven voor deze wijn komen uit de regio Gries dat vlak naast Bolzano ligt. Voor deze wijn zijn slechts de geselecteerde druiven uitgekozen die op de klassieke rode wijn vergisting verder gevinifieerd zijn.Korte rijping op grote houten vaten en daarna nog even op de fles. Krachtig, robuust met soepel rood fruit en een fluwelen afdronk.

Eten & Drinken

Heerlijk bij pasta gerechten, rood vlees, eend en kazen.

Algemeen

Deze moderne Cantina in de Italiaanse Alpen heeft een uitgebreid scala top wijnen, representatief voor de regio. Ze blinken uit in wit en rood. Hun Lagrein wordt wel gerekend tot de allerbeste Lagrein wijn van Alto Adige. Deze wijn wint ook jaarlijks zijn 3 "Bichieri". De witte wijnen van de Pinot Bianco, Pinot Grigio en Gewurztraminer zijn geweldig. De stijl van wijn maken is gericht op maximale expressie van de specifieke wijngaard. In de regel zijn dit steile hellingen rondom Bolzano. De smaken zijn telkens zeer zuiver en schoon.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot