Alturis Traminer Aromatico (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Friuli
Appelatie
Friuli
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Traminer aromatico
Alcohol-percentage:
12,5
Inhoud:
0,75
€ 67,95
Aantal:  

Alturis Traminer Aromatico (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De Traminer druiven voor de Alturis Traminer Aromatica worden voorzichtig geperst. Gisting en rijping vinden plaats volgens de "sur lie" methode in met glas beklede cement tanks onder gecontroleerde temperatuur.

Proefnotities

Alturis Traminer Aromatico heeft een kenmerkende en heerlijk parfum met aroma's van rozenbottel, linde en passievrucht op een subtiele achtergrond van gist. Zachte en fluwelige smaak met een elegante aromatische afdronk.

Eten & Drinken

In het bijzonder een aangewezen wijn bij schelpdieren, gerechten op basis van vis met sauzen en crèmes, wit vleesgerechten. Gaat ook heerlijk samen met geitenkazen en op ei gebaseerde gerechten.

Algemeen

In het uiterste noordoosten van Italië, dicht bij Venetië en op korte van Cividale del Friuli op de grens met Oostenrijk en Slovenië is het wij bedrijf Alturis gevestigd. Hier heerst een uniek microklimaat, de Julische Alpen beschermen de wijngaarden tegen de koude wind van het noorden, terwijl de wind van Adriatische Zee voor een aangename temperatuur zorgt. Hier worden wijnen van hoge kwaliteit gemaakt.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot