Vietti Barbera d'Alba Scarrone (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Piemonte
Appelatie
Barbera d’Alba DOC
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Barbera
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,75
€ 209,95
Aantal:  

Vietti Barbera d'Alba Scarrone (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Voor deze wijn worden de Barbera druiven geoogst in wijngaarden uit Castiglione Faletto, Monforte en Castiglione Tinella. De druiven verblijven 8 dagen in RVS tanks voor de alcoholische gisting bij 26/28°C. Bij het begin van de malolactische gisting wordt de jonge wijn overgeheveld naar barriques van Frans eikenhout. Op deze vaten blijft de wijn 16 maanden, waarna het terug gaat naar RVS tanks gedurende 2 maanden voor het assembleren en het klaren. Ongefilterd gebotteld.

Proefnotities

Vietti Barbera d'Alba Scarrone heeft een intense, bijna ondoorzichtige kleur. Zeer aromatisch met florale accenten, rijp zwart fruit, aardse tonen, kreupelhout en drop. Intens, goed van structuur, robuust, geconcentreerd en complex. Lange, pakkende finale.

Eten & Drinken

Deze wijn past perfect bij stoofgerechten met vlees, gebraden of geroosterd gevogelte, ovenschotels van met vlees gevulde pasta en gerijpte harde kazen.

Algemeen

Een van de betere wijnbedrijven in Piemonte. Op het 35 hectare grote domein wordt er alles aan gedaan om in de 21e eeuw door te breken tot de absolute top. De druiven voor deze wijn worden gekocht bij druiventelers waarmee Vietti al tientallen jaren werkt.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot