Chardonnay Vina Laroche (6 flessen)
Land
Chili
Streken
Casablanca Valley
Appelatie
Casablanca Valley
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 48,50
Aantal:  

Chardonnay Vina Laroche (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Chardonnay van Vina Laroche ondergaan een moderne vinificatie met controle van temperatuur.

Proefnotities

Chardonnay van Vina Laroche is een fonkelende, goudgele wijn met de intense geur van exotische vruchten als guave en ananas. Een volle, rijke, rijpe en zacht wijn. Michel Laroche kocht in 2001 de Estate Punto Alto. Dit wijngoed ligt tussen de relatief koele Casablanca Valley en de warmere Maipo Valley. In de koele kuststreek Casablanca zijn zowel de bodem als het klimaat ideaal voor de verbouw van chardonnay druiven. De wijngaarden voor deze complexe wijn liggen een kleine 20 km van de Stille Oceaan. De dagen zijn er warm en de nachten koel: een ideale situatie voor de ontwikkeling van kwaliteitsfruit.

Eten & Drinken

Heerlijke wijn bij geroosterde en gebakken witte vis, bij kip en kalfsvlees met groene groenten uit de wok, pasta met gevogelte, mihoen met garnalen en bij belegen kaas met een romige structuur.

Algemeen

Michel Laroche, de innovatieve wijnmaker uit Chablis, verrast de wereld tegenwoordig ook met verrukkelijke wijnen uit Zuid-Frankrijk en Chili, zoals deze Chardonnay. De druiven groeien in de relatief koele Casablanca Valley, in wijngaarden die zo'n 20 km van de kust liggen. Daar profiteert het fruit van de grote verschillen tussen dag- en nachttemperatuur waardoor het intense aroma's ontwikkelt en de opwekkende zuren behoudt. Perzik, meloen, guave en limoen, tonen die allemaal voorkomen in deze complexe wijn, zijn kenmerkend voor een goede Chardonnay uit Casablanca Valley. Lagering op eikenhout heeft de wijn ronder en zachter gemaakt en er een spannend vleugje kruidigheid aan toegevoegd. Een dinerwijn om te combineren met sashimi van tonijn, salade met (gerookt) gevogelte en kaas.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot