Cabernet Sauvignon Vina Laroche (6 flessen)
Land
Chili
Streken
Different Valleys
Appelatie
Different Valleys
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
cabernet sauvignon
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,75
€ 48,50
Aantal:  

Cabernet Sauvignon Vina Laroche (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Moderne vinificatie met controle van temperatuur, 50 % rijpt in stalen tanks en 50% rijpt in eiken vaten voor een periode van 6 maanden.

Proefnotities

Cabernet Sauvignon van Vina Laroche is een robijnrode wijn met verleidelijke aroma's van rijp, donkerrood en paars fruit. Een volle, rijke wijn die zacht en rond overkomt. Michel Laroche kocht in 2001 Punto Alto, een wijnhuis dat niet ver van Santiago ligt. Laroche selecteert uiterst zorgvuldig zijn wijngaarden. De cabernet sauvignon-wijngaarden liggen in Rapel Valley, een gebied ten zuiden van Santiago. Hier zijn zowel de bodem als het warme klimaat gunstig om druiven met soepele tannines en frisse, fruitige aroma's te verbouwen.

Eten & Drinken

Multi-inzetbaar bij allerlei middelzware gerechten. Geroosterde steaks met kruidenboter of een frisse (tomaat)salsa, gebraden gevogelte, gestoofd konijn, pasta bolognese, vegetarische lasagne met broccoli en gorgonzola, patés op een goedgevulde (veld)salade, diverse kaassoorten.

Algemeen

Michel Laroche, de innovatieve wijnmaker van top-Chablis, verrast de wereld tegenwoordig ook met verrukkelijke witte en rode wijnen uit Zuid-Frankrijk en Chili, zoals deze Punto Nino Cabernet Sauvignon. In 2001 kocht Laroche Punto Alto, een wijnhuis dat niet ver van Santiago ligt. Michel Laroche selecteert zorgvuldig de ideale wijngaarden voor zijn druiven. De cabernet sauvignon gedijt geweldig in Rapel Valley, een wijngebied ten zuiden van de Chileense hoofdstad. De robijnrode wijn geurt naar cassis en bosvruchten. Zes maanden lagering op eikenhout zorgt voor een subtiel kruidig accent van zoethout en vanille. Het is een soepele, zachte, volle wijn die zich makkelijk laat combineren met geroosterde steaks, groenten gratins en gebraden gevogelte.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot