Laurent Miquel l'Artisan Chardonnay oak aged
Land
Frankrijk
Streken
Languedoc Roussillon
Appelatie
IGP Pays d'Oc
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 59,70
Aantal:  

Laurent Miquel l'Artisan Chardonnay oak aged

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven worden 's nachts geoogst. Ze worden gekneusd met een selectie van het sap. Op een lage temperatuur wordt het sap ontdaan van most. Fermentatie op een temperatuur van 16 - 17 graden. Rijping in het droesem in roestvrijstalen tanks. Vervolgens gerijpt in Franse eiken vaten (50%) gedurende 5 maanden. De wijn krijgt een lichte filtratie alvorens te bottelen. Door het gebruik van rijke elementen van eikenhout wordt het mooie fruit karakter versterkt, maar nergens is het hout overheersend. De wijn wordt gemengd met frisse, aromatische en crispy wijnen zonder houtopvoeding. Dit geeft een uitzonderlijke balans in de uiteindelijke wijn.

Proefnotities

Laurent Miquel l'Artisan Chardonnay heeft heerlijke geuren van wit fruit en florale aroma's in de neus. Volle, romige aanzet en smaak ondersteund door vanille aroma's. Goede structuur en mooie afdronk.

Eten & Drinken

De wijn is nu op dronk. Ideaal als aperitief of om van te genieten met gerechten met vis en gevogelte.

Algemeen

Gelegen in de gemeente Cessenon in het zuidelijke deel van het gebied Saint-Chinian, op een hoogte van 100-200 meter. De bodem is kalk- en leemhoudend met kiezelsteen en rotsachtige ondergrond. De oppervlakte van de wijngaard is 50 hectare. De oriëntatie van de wijngaard is noord-oost.

L'Artisan is een handgemaakte wijn die duidelijk laat zien dat de wijnmaker de kunst van het mengen verstaat. Laurent Miquel heeft vele maanden werk besteed aan het creëren van de ideale mix van elegante Chardonnay cuvees uit zijn kelders, die allemaal bijdragen aan de specifieke kenmerken van deze L'Artisan. Laurent Miquel wordt gezien als één van de beste jonge wijnmakers uit het Zuiden van Frankrijk. Geïnspireerd door de passie en toewijding van zijn vader Henri als top wijnmaker uit Chinian in de Languedoc, treedt hij succesvol in diens voetsporen. Zijn twee passies Syrah en Viognier hebben ervoor gezorgd dat hij hoge ogen heeft gegooid op internationale proeverijen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot