Laurent Miquel l'Artisan Languedoc Rouge
Land
Frankrijk
Streken
Languedoc Roussillon
Appelatie
Languedoc
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Syrah, Grenache
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 59,70
Aantal:  

Laurent Miquel l'Artisan Languedoc Rouge

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven worden 's nachts geoogst. Na het ontstelen ondergaan de druiven een fermentatie op gecontroleerde temperatuur. 20% van de wijn heeft gedurende 6 maanden gerijpt in Franse eiken vaten.

Proefnotities

Laurent Miquel l'Artisan Languedoc Rouge is een typische Zuid-Franse blend met dominante, kruidige Syrah en sappige volle Grenache. Deze wijn heeft een rijpe neus van rood fruit, met heerlijke tonen van mokka en kruiden. Zachte wijn, met intense smaken van bessen en karakteristieke rozemarijn, tijm en tonen van bloemen. Vol bloemen en kruiden met een heerlijke geur.

Eten & Drinken

Heerlijk bij gegrilde vleessoorten en wild, rijpe kazen of gekruide gerechten.

Algemeen

Gelegen in de gemeente Cessenon in het zuidelijke deel van het gebied Saint-Chinian, op een hoogte van 100-200 meter. De bodem is kalk- en leemhoudend met kiezelsteen en rotsachtige ondergrond. De oppervlakte van de wijngaard is 50 hectare. De oriëntatie van de wijngaard is noord-oost.

Laurent Miquel wordt gezien als één van de beste jonge wijnmakers uit het Zuiden van Frankrijk. Geïnspireerd door de passie en toewijding van zijn vader Henri als top wijnmaker uit Chinian in de Languedoc, treedt hij succesvol in diens voetsporen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot