Laurent Miquel Verite Viognier
Land
Frankrijk
Streken
Languedoc Roussillon
Appelatie
IGP Pays d'Oc
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Viognier
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 111,00
Aantal:  

Laurent Miquel Verite Viognier

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven worden ’s nachts geoogst. Gekneusd met selectie van het sap. Het droesem wordt gescheiden op lage temperaturen. Fermentatie op ongeveer 16 graden. Gerijpt in 65% nieuwe en 2 jaar oude eikenvaten. Lichte filtratie alvorens te bottelen.

Proefnotities

Laurent Miquel Verite Viognier heeft de pure expressie van de Viognier druif. Prachtige aroma’s van witte perzik, abrikoos en honingzoete bloemen. Rijk en mooi in balans met geintegreerd eikenhout. Dat doet echter geen afbreuk aan het pure Viognier karakter, maar voegt juist iets toe aan de structuur. Overvloedige, lang aanhoudende afdronk. Een ware ontdekking voor Viognier liefhebbers!

Eten & Drinken

De wijn is een heerlijke combinatie met de Franse keuken, gegrilde visgerechten als tarbot en zeebaars, kreeft en vissalades. Probeer de wijn ook met zachte rijpe kaassoorten als Camembert. Indien mogelijk, decanteer de wijn dan 1 uur voor het serveren.

Algemeen

In de gemeente Cessenon in het zuidelijke deel van het gebied Saint-Chinian, op een hoogte van 100-200 meter. De bodem is kalk- en leemhoudend met kiezelsteen en rotsachtige ondergrond. De oppervlakte van de wijngaard is 50 hectare. De oriëntatie van de wijngaard is noord-oost.

Details

Begin jaren ’90 besloot de familie Miquel om zich te specialiseren in Viognier. Vanuit deze ervaring heeft Laurent Miquel deze Verite ontwikkeld, een onderscheidende en pure Cuvee. Laurent Miquel wordt gezien als een expert op het gebied van Viognier. Opleggen tot 2 - 3 jaar na oogstjaar.

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot