Laurent Perrier Rosé
Land
Frankrijk
Streken
Champagne
Appelatie
Champagne
Wijn type
Champagne
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,750
€ 499,95
Aantal:  

Laurent Perrier Rosé

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

In tegenstelling tot andere rosé-Champagnes die ontstaan door rode en witte wijn te mengen dankt de Cuvée Rosé Brut van Laurent-Perrier z'n prachtige zalmroze kleur aan de zogenaamde saignée-techniek. Dit houdt in dat na zeer strenge selectie uitsluitend rijpe en gezonde pinot noir druiven kortstondig in een open vat worden geweekt. Het sap dat ontsnapt - ook wel bloeden genoemd - heeft dan heel voorzichtig een beetje kleur uit de druivenschilletjes overgenomen.

Proefnotities

Tot de beroemdste Champagnes van Laurent-Perrier behoort zonder twijfel de Cuvée Rosé Brut. Deze wijn wordt onder wijnliefhebbers vooral geroemd om z'n intens stuivende bouquet, verfijnde smaak en gastronomische waarde. Esthetici vallen voor de kenmerkende 17e eeuwse vorm van de fles met goud omrande roze etiket waarin deze rosé is gebotteld.

De pinot noir komt van tien Grand Cru percelen uit de hoogst gewaardeerde dorpjes in de streek zoals Ambonnay, Bouzy, Louvois en Tours-sur-Marne. Het afgevloeide sap wordt na kleur extractie op traditionele wijze vergist tot een Champagne die vervolgens vier jaar rijping op fles ondergaat en een romiger structuur krijgt zonder dat de vruchten aroma's verloren gaan.

De Laurent Perrier Rose heeft daarom een loep zuivere en knisperende frisse geur van aardbeien, framboos en zwarte kersen. Diezelfde rijke vruchtenaroma's komen ook terug in de smaak en de langdurige ronde en romige afdronk. Het maakt deze wijn verrukkelijk als aperitief, een onnavolgbaar lekkere begeleider van charcuterie of gevogelte en een elegante charmeur naast desserts van rode vruchten. Een echte "vin de plaisir" derhalve, een feestje voor en op iedere gelegenheid.

Eten & Drinken

Heerlijke rosé champagne geschikt als aperitief of bij salades.

Algemeen

De geschiedenis van Champagnehuis Laurent-Perrier begint in 1812 als voormalig kuiper en bottelaar Alphonse Pierlot twee wijngaarden in Tours-sur-Marne overneemt. Zijn eerste Champagne labelt hij onder de naam A. Pierlot Cie. Twee generaties verder is het zijn gelijknamige kleinzoon die het gehele bezit in 1881 schenkt aan zijn keldermeester Eugène Laurent, echtgenoot van Veuve Mathilde-Emilie Perrier. De gecombineerde naam Laurent-Perrier werd hiermee een feit en zou voor altijd synoniem zijn voor Champagne van hoge kwaliteit. Hoewel zijn twee talentvolle dochters Laurent-Perrier inmiddels leiden, mag Bernard de Nonancourt niet onbesproken blijven bij beschouwing van de geschiedenis van dit grootste familiebezit in de Champagne beschrijft. Toen hij net na de oorlog in dienst kwam bij Laurent-Perrier verplichtte zijn moeder hem eerst lange tijd ervaring op te doen tussen de boeren, in de kelder, op de administratie en in het verkoopteam om hem vervolgens pas het roer over te dragen. Dat bleek een gouden greep: door zijn veelzijdigheid en warme uitstraling wist hij als geen ander de mensen binnen én buiten het bedrijf te enthousiasmeren. Laurent-Perrier werd onder Bernard een wijnhuis van faam en formaat!

Details

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot