Le Credo de Cazes
Land
Frankrijk
Streken
Languedoc Roussillon
Appelatie
Côtes du Roussillon Villages
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
2007
Druivensoort:
Grenache, Syrah, Mourvèdre
Alcohol-percentage:
15,0%
Inhoud:
0,75
€ 47,95
Aantal:  

Le Credo de Cazes

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de La Credo worden hand geplukt. De wijn rijpt 18 maanden op Franse eiken vaten. 2 jaar na de oogst wordt de wijn gebotteld en bewaard in een kelder met airconditioning.

Proefnotities

Le Credo de Cazes is een geconcentreerde en rijke wijn. In de neus zeer rijp fruit. In de mond komen smaken van zwart fruit samen, gecombineerd met aroma's van leer en kruiden. Dit alles wordt ondersteund door een krachtige structuur, elegante tannine en de mooie hints van eikenhout.

Eten & Drinken

Perfect wijn bij diverse vleesgerechten en wild. Decanteren 1 uur voor het serveren is aanbevolen. Kan nog vele jaren worden opgelegd.

Algemeen

Verschillende wijnboeren in Roussillon hebben hun kennis en materiaal gebundeld om een commerciële structuur te creëren, om zo aan de vraag te voldoen van vele mensen over de continenten heen. Ze hebben 1 ding gemeen, namelijk kwaliteit. Het familiebedrijf “Cazes” is toonaangevend in deze groep en behoort tot de top producenten in de Roussillon. Het bedrijf is volledig biodynamisch gecertificeerd sinds 2003. De grond bestaat uit klei en leisteen.

De wijn is gemaakt in samenwerking met René Barbier, de grote wijnmaker van Clos Mogador, uit Priorat, Spanje. Domaine Cazes is één van de grootste en meest toonaangevende biodynamische wijnhuizen van Europa. Het proces wordt volledig gecontroleerd door ‘Ecocert’, de officiële instantie die alleen bij het naleven van zeer strenge regels het ‘Eco certificaat’ toekent.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot