Verfijn uw keuze
Wijn type
- Witte wijn
- Rode wijn
- Rosé wijn
- Champagne
- Mousserende wijn
- Prosecco
- Port
- Sherry
- Dessert Wijn
- Alcoholvrije wijn
Land

- Land
- Chili
- Streken
- Different Valleys
- Appelatie
- Different Valleys
- Wijn type
- Rode wijn
- Jaargang:
- op aanvraag
- Druivensoort:
- Cabernet Sauvignon
- Alcohol-percentage:
- Inhoud:
- 0,750
Le Dix de Los Vascos Cabernet Sauvignon (doos 6)
Vinificatie
De druiven voor de Le Dix ondergaan een klassieke vinificatie, Bordeaux-stijl; lange maceratie en gecontroleerde gisting. Rijping op nieuw Frans eiken (12 tot 14 maanden).
Proefnotities
Le Dix de Los Vascos is een krachtige rode wijn, roodbruin van kleur. Hij heeft een geur met nuances van zwart en gekonfijt fruit, subtiel spicy met een aangename houttoets. Prachtig gestructureerd met een perfecte balans tussen fruit en milde tannines, gevolgd door een lange afdronk.
Eten & Drinken
Heerlijk bij fijne vleesgerechten met rijke sauzen (lam, rund), wild en diverse kazen).
Algemeen
Op de plaats waar nu Viña Los Vascos staat, in de Colchagua Vallei in Midden-Chili, werden 250 jaar geleden door de familie Echenique de eerste wijnstokken aangeplant. Omstreeks 1850 werden de eerste Franse druivenrassen geïntroduceerd. Wat vooral opvalt aan de wijnen van Los Vascos is hun elegante, voor Chileense begrippen zelfs enigszins Europees aandoende stijl. Bijzondere aandacht verdienen de Grande Réserve, in de beste Bordeaux-traditie een assemblage van meerdere druivenrassen en de prachtige, in kleine hoeveelheden geproduceerde Le Dix een icoon wijn die voor het eerst werd gemaakt toen de Rothschilds hun tiende oogst op Los Vascos wilden vieren.
Details
Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl
De druiven voor de Le Dix ondergaan een klassieke vinificatie, Bordeaux-stijl; lange maceratie en gecontroleerde gisting. Rijping op nieuw Frans eiken (12 tot 14 maanden).
Le Dix de Los Vascos is een krachtige rode wijn, roodbruin van kleur. Hij heeft een geur met nuances van zwart en gekonfijt fruit, subtiel spicy met een aangename houttoets. Prachtig gestructureerd met een perfecte balans tussen fruit en milde tannines, gevolgd door een lange afdronk.
Heerlijk bij fijne vleesgerechten met rijke sauzen (lam, rund), wild en diverse kazen).
Op de plaats waar nu Viña Los Vascos staat, in de Colchagua Vallei in Midden-Chili, werden 250 jaar geleden door de familie Echenique de eerste wijnstokken aangeplant. Omstreeks 1850 werden de eerste Franse druivenrassen geïntroduceerd. Wat vooral opvalt aan de wijnen van Los Vascos is hun elegante, voor Chileense begrippen zelfs enigszins Europees aandoende stijl. Bijzondere aandacht verdienen de Grande Réserve, in de beste Bordeaux-traditie een assemblage van meerdere druivenrassen en de prachtige, in kleine hoeveelheden geproduceerde Le Dix een icoon wijn die voor het eerst werd gemaakt toen de Rothschilds hun tiende oogst op Los Vascos wilden vieren.
Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl