Lequin Colin Chassagne Montrachet Blanc Clos Devant
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Chassagne-Montrachet
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 33,95
Aantal:  

Lequin Colin Chassagne Montrachet Blanc Clos Devant

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Clos Devant worden gekneusd met een pneumatische pers. Dat duurt 3 tot 3,5 uur. Na een lichte ‘debourbage’ (het vlak voor de gisting verwijderen van de resten van schillen en stelen), gaan de sappen rechtstreeks naar de vaten (15 tot 20% nieuw). In de vaten vindt de alcoholische en malolactische fermentatie plaats. Batonnage (het roeren van de gistende most) vindt geregeld plaats gedurende het rijpingsproces.

Proefnotities

In de geur sterke florale aroma's (witte bloemen) die overgaan in geweldige wijn met structuur en vulling. Complex, mineraliteit en een grote lengte.

Eten & Drinken

Prachtige wijn bij rijke visgerechten, wit vlees, gevogelte en rijke, romige kaassoorten.

Algemeen

De bodem van klei en kalk is erg interessant, omdat het tegelijkertijd structuur en elegantie geeft aan de wijn. De Clos Devant is omgeven met muren. Er zijn maar 3 eigenaren binnen de muren. Devant betekend ‘aan de voorkant’, dus de Clos Devant is de Clos aan de voorkant van Chassagne, aan het begin van het dorp. Chassagne Montrachet ligt direct ten zuiden van Puligny Montrachet en is vooral bekend om de grote witte wijnen die wat toegankelijker zijn als de wijnen van Puligny Montrachet.

In 1997 is de familie Lequin gestopt met het gebruik van onkruidbestrijdingsmiddelen. De grond werd alleen gevormd door het ploegen. Dit was de eerste stap naar biologisch en duurzaam werken, dat werd gestart in 2009.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot