Lequin Colin Santenay Blanc Les Hates
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Santenay
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 22,25
Aantal:  

Lequin Colin Santenay Blanc Les Hates

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Santenay Les Hates worden gekneusd met een pneumatische pers. Dat duurt 3 tot 3,5 uur. Na een lichte ‘debourbage’ (het vlak voor de gisting verwijderen van de resten van schillen en stelen), gaan de sappen rechtstreeks naar de vaten (15 tot 20% nieuw). In de vaten vindt de alcoholische en malolactische fermentatie plaats. Batonnage (het roeren van de gistende most) vindt geregeld plaats gedurende het rijpingsproces.

Proefnotities

Lequin Colin Santenay Blanc Les Hates : deze witte Santenay laat een mooie volle rijpheid zien. In de mond een goede structuur met diepte, mineraliteit en complexiteit. Verrassende elegante, frisse Bourgogne!

Eten & Drinken

Geniet van deze wijn bij rijke visgerechten, salades en gevogelte. Kan toto 4 jaar na de oogst worden gedronken. 2009 was een groot jaar in de Bourgogne.

Algemeen

Santenay ligt aan de voet van Les Trois Croix (521 meter), de hoogste 'berg' van de Côte d'Or, 15 km van Beaune en dit is de zuidelijkste plaats van de Côte d'Or. Het hart van de Bourgogne. Deze wijn wordt geproduceerd op een ondergrond van krijt en steen.

In 1997 is de familie Lequin gestopt met het gebruik van onkruidbestrijdingsmiddelen. De grond werd alleen gevormd door het ploegen. Dit was de eerste stap naar biologisch en duurzaam werken, dat werd gestart in 2009.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot