Lequin Colin Santenay Rouge Vieilles Vignes
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Santenay
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 107,70
Aantal:  

Lequin Colin Santenay Rouge Vieilles Vignes

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Santenay Rouge worden voor 100% ontsteelt en ondergaan een koude inweking (3 tot 5 gaden Celsius) gedurende ongeveer een week. Daarna worden de druiven zachtjes geperst met een hele lage druk om groene tannine te voorkomen. Daarna rijpen de wijnen gedurende 12 maanden in eiken vaten (15% nieuw) en daarna nog 4 tot 6 maanden in roestvrijstalen tanks voordat de wijn wordt gebotteld.

Proefnotities

Lequin Colin Santenay Rouge Vieilles Vignes heeft in de geur heeft rijp rood fruit (zwarte bessen en framboos) en elegante aroma's van eiken. In de mond een volle smaak met krachtige, rijpe tannines die leiden naar de zachte, lange afdronk van de wijn. Een opvallende volle, overtuigende rode Bourgogne.

Eten & Drinken

Deze wijn past het beste bij rood vlees, stoofschotels, wild en rijpe volle kazen.

Algemeen

De cuvée wordt gemaakt op 3 wijngaarden (Les Hates, Champs Claude en Clos Genet). De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is ouder dan 50 jaar. Voornamelijk geproduceerd op een klei ondergrond. Deze oude wijnstokken geven kleine, bijna overrijpe druiven. Dit verklaard de uitzonderlijke concentratie van de cuvée.

In 1997 is de familie Lequin gestopt met het gebruik van onkruidbestrijdingsmiddelen. De grond werd alleen gevormd door het ploegen. Dit was de eerste stap naar biologisch en duurzaam werken, dat werd gestart in 2009.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot