Loimer Grüner Veltliner Spiegel (6 flessen)
Land
Oostenrijk
Streken
Kamptal
Appelatie
Kamptal
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Grüner Veltliner
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 233,50
Aantal:  

Loimer Grüner Veltliner Spiegel (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor deze wijn komen uit de single vineyard Spiegel. Het ligt 250 meter boven de zeespiegel, op een diepe bodem van löss met een lichte, zanderige bovenlaag. Om zoveel mogelijk van het terroir karakter te behouden wordt de most niet geklaard maar direct naar traditionele 2.500 liter grote houten vaten overgeheveld. Daarin vindt de gisting spontaan plaats, waarna de wijn op het eigen bezinksel tot het einde van de daarop volgende zomer wordt opgevoed.

90-91 punten bij Robert Parker Wine Advocate, 90-94 punten The International Wine Cellar.

Proefnotities

Loimer Grüner Veltliner Spiegel heeft een enorme aromatische concentratie, met nuances van geel fruit, citrus en groende kruiden. In zijn jeugd nog gesloten, pas na enkele jaren extra flesopleg komt de smaak helemaal los, rijk, vol, verfijnd en weelderig.

Serveren: 12-14°C.

Bewaren: zeer goed oplegpotentieel.

Eten & Drinken

Aanbevolen bij gekruide vis en zeevruchten, maar ook bij allerlei soorten vlees.

Algemeen

Fred Loimer is een zeer (bio)dynamische en getalenteerde solist in het grote symfonie orkest van de Oostenrijkse wijnbouw. Hij beheert in totaal 40 hectaren aan wijngaarden, waaronder enkele van de allerbeste percelen rond Langelois. Maar liefst 11 single vineyards zorgen voor een grote verscheidenheid aan wijntypes en smaak: Käferberg, Spiegel, Seeberg, Steinmassl, Loiserberg, Dechant, Heiligenstein, Ladner, Kogelberg, Kittmansberg, Eichelberg. De riesling wijnen van Fred Loimer zijn subliem, geweldige vertolkers van hun uitmuntende terroir en zeer gunstige microklimaat van de Kamptal. De einzellage Heiligenstein is de bekendste en meest traditionele riesling wijngaard van de Kamptal in Niederösterreich. Het werd daarom gekwalificeerd als 1e cru. De Heiligenstein wijngaard ligt op terrassen naar het zuiden/zuidwesten. De bodem is zeer bijzonder en complex. De ondergrond bestaat uit oersteen met lagen veldspaat, roodbruine zandsteen, ruwe magma conglomeraten en sporadisch wat mineraalrijke siltsteen. De bovenlaag bestaat uit 250 tot 280 miljoen jaar oude sedimentenlagen, uit de tijd waarin het gebied afwisselend door zeeën of meren werd bedekt of juist woestijnachtig was met enkele rivierbedden. Tussen alle stenen zijn ook sporen van versteende planten, puin van vulkanische kwartsporfier en in de oude rivierdalen wat löss te vinden. De helling van de wijngaard is relatief steil. De druiven gedijen er bijzonder goed dankzij de vele zonuren en de verkoelende winden die gezamenlijk zorgen voor een langzame en gezonde rijping.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot