Loimer Lois (6 flessen)
Land
Oostenrijk
Streken
Kamptal
Appelatie
Kamptal
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Grüner Veltliner
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 83,50
Aantal:  

Loimer Lois (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Alle wijnen van Fred Loimer worden tot in de kleinste details verzorgd. Van onbezorgd wijnplezier tot diep en subtiel genot. Deze Lois Grüner Veltliner hoort bij de eerste categorie. Na de zorgvuldige oogst wordt een deel van de trossen direct zacht geperst terwijl een ander deel een korte inweking ondergaat om meer fruitige aroma’s in de wijn te verkrijgen. Na de gisting volgt een korte rustperiode op het eigen bezinksel in RVS tanks. De wijn wordt snel daarna gebotteld om alle jeugdige frisheid en fruitigheid te behouden.

Proefnotities

Loimer Lois is zuiver aromatisch en levendig fris. Verleidelijke aroma’s van frisse appels en een hint van cassis. Verrassend fris en exotisch in de mond, met een aangename kruidigheid als leidraad.

Serveren: 10-12°C.

Bewaren: deze wijn is gemaakt om in zijn jeugdige frisse fruitigheid te drinken.

Eten & Drinken

Licht, fris en dorstlessend, een perfecte wijn voor het aperitief en het terras. Ook aanbevolen als picknickwijn of bij de lunch. Aan tafel zeer geschikt bij frisse groene groente salades (komkommer, jonge courgettes, selderij) en verrassend lekker bij een beetje frisse, zachte kaas.

Algemeen

Fred Loimer is een zeer (bio)dynamische en getalenteerde solist in het grote symfonie orkest van de Oostenrijkse wijnbouw. Hij beheert in totaal 40 hectaren aan wijngaarden, waaronder enkele van de allerbeste percelen rond Langelois. Maar liefst 11 single vineyards zorgen voor een grote verscheidenheid aan wijntypes en smaak: Käferberg, Spiegel, Seeberg, Steinmassl, Loiserberg, Dechant, Heiligenstein, Ladner, Kogelberg, Kittmansberg, Eichelberg. Troetelkind van Fred Loimer is de grüner veltliner, waarin hij excelleert, in het bijzonder die van de crus Käferberg en Spiegel. Zijn riesling wijnen zijn eveneens subliem, geweldige vertolkers van hun uitmuntende terroir en zeer gunstige microklimaat van de Kamptal. De riesling van de single vineyards Seeberg en Steinmassl zijn simpelweg weergaloos. Sinds 2005 werkt Fred Loimer in de wijngaarden en in de kelders volledig biodynamisch. Grüner veltliner is goed voor 55% van de totale aanplant, gevolgd door riesling met 30%, chardonnay 7%, grauburgunder 7% en de geheime liefde van Fred Loimer, de blauburgunder 3%. In totaal worden hier jaarlijks gemiddeld 200.000 flessen gevuld, 94% witte, 5% rode en 1% zoete wijnen. In de wijngaarden is Fred Loimer een veeleisende perfectionist. De wijnranken groeien laag bij de grond zodat de druiven alle teruggekaatste bodemwarmte kunnen absorberen, terwijl het smalle maar hoge bladerendak voor de fotosynthese en voldoende schaduw zorgt. De plantdichtheid is relatief hoog, 5.000 ranken per hectare tegen de lokaal gangbare 3.000. De opbrengst per rank kan op deze manier laag worden gehouden, waardoor de sappen aan concentratie winnen. Het motto van Fred Loimer is helder: hij maakt wijnen die genot geven en geen kopzorgen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot