Loimer Pinot Noir Langelois Terrassen (6 flessen)
Land
Oostenrijk
Streken
Kamptal
Appelatie
Kamptal
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 149,50
Aantal:  

Loimer Pinot Noir Langelois Terrassen (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Alle wijnen van Fred Loimer worden tot in de kleinste details verzorgd. Van onbezorgd wijnplezier tot diep en subtiel genot. Deze pinot noir hoort bij de tweede categorie. Na de zorgvuldige handmatige oogst volgt de gisting deels in RVS tanks en deels in houten vaten. Na 10 dagen worden de most geperst. De wijn wordt 10 maanden op het eigen bezinksel opgevoed, deels in grote eikenhouten vaten (1250 l) en deels in kleinere vaten (500 l). Na een zachte klaring rijpt de wijn nog 8 maanden door voor het gebotteld wordt.

Proefnotities

Loimer Pinot Noir Langelois Terrassen heeft een prachtige, heldere robijnrode kleur, fijne romige aroma’s met tonen van rijpe frambozen en een subtiele herinnering aan de houtopvoeding. Op de tong een en al pinot noir, fris fruit, elegante tannines, met een lange en boeiende afdronk.

Serveren: 14-16°C.

Bewaren: goed oplegpotentieel.

Eten & Drinken

Een subtiele, frisse rode wijn die goed combineert met lichte vleesgerechten en pastaschotels met een vleessaus of gebakken paddenstoelen.

Algemeen

Fred Loimer is een zeer (bio)dynamische en getalenteerde solist in het grote symfonie orkest van de Oostenrijkse wijnbouw. Hij beheert in totaal 40 hectaren aan wijngaarden, waaronder enkele van de allerbeste percelen rond Langelois. Maar liefst 11 single vineyards zorgen voor een grote verscheidenheid aan wijntypes en smaak: Käferberg, Spiegel, Seeberg, Steinmassl, Loiserberg, Dechant, Heiligenstein, Ladner, Kogelberg, Kittmansberg, Eichelberg. Troetelkind van Fred Loimer is de grüner veltliner, waarin hij excelleert, in het bijzonder die van de crus Käferberg en Spiegel. Zijn riesling wijnen zijn eveneens subliem, geweldige vertolkers van hun uitmuntende terroir en zeer gunstige microklimaat van de Kamptal. De riesling van de single vineyards Seeberg en Steinmassl zijn simpelweg weergaloos. Sinds 2005 werkt Fred Loimer in de wijngaarden en in de kelders volledig biodynamisch. Grüner veltliner is goed voor 55% van de totale aanplant, gevolgd door riesling met 30%, chardonnay 7%, grauburgunder 7% en de geheime liefde van Fred Loimer, de blauburgunder 3%. In totaal worden hier jaarlijks gemiddeld 200.000 flessen gevuld, 94% witte, 5% rode en 1% zoete wijnen. In de wijngaarden is Fred Loimer een veeleisende perfectionist. De wijnranken groeien laag bij de grond zodat de druiven alle teruggekaatste bodemwarmte kunnen absorberen, terwijl het smalle maar hoge bladerendak voor de fotosynthese en voldoende schaduw zorgt. De plantdichtheid is relatief hoog, 5.000 ranken per hectare tegen de lokaal gangbare 3.000. De opbrengst per rank kan op deze manier laag worden gehouden, waardoor de sappen aan concentratie winnen. Het motto van Fred Loimer is helder: hij maakt wijnen die genot geven en geen kopzorgen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot