Loimer Riesling Langelois Terrassen (6 flessen)
Land
Oostenrijk
Streken
Kamptal
Appelatie
Kamptal
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Riesling
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 149,50
Aantal:  

Loimer Riesling Langelois Terrassen (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor deze wijn komen uit vier single vineyards. De druiven gisten spontaan in RVS tanks, elk perceel apart. De gisting duurt minstens 1 maand. In de lente na de oogst worden de wijnen geklaard en geassembleerd. In de zomer wordt de wijn gebotteld.

Proefnotities

Loimer Riesling Langelois Terrassen heeft een licht gele kleur met een groen zweempje. In de neus een hint van rook en minerale nuances, geel fruit en appel aroma’s, ondersteund door een frisse kruidigheid. In de mond verrassend fris en exotisch fruitig, sappig, mild en verleidelijk zacht.

Serveren: 10-12°C.

Bewaren: goed oplegpotentieel.

Eten & Drinken

Deze wijn combineert goed bij de meeste soorten vis, zelfs met een kruidige saus.

Algemeen

Fred Loimer is een zeer (bio)dynamische en getalenteerde solist in het grote symfonie orkest van de Oostenrijkse wijnbouw. Hij beheert in totaal 40 hectaren aan wijngaarden, waaronder enkele van de allerbeste percelen rond Langelois. Maar liefst 11 single vineyards zorgen voor een grote verscheidenheid aan wijntypes en smaak: Käferberg, Spiegel, Seeberg, Steinmassl, Loiserberg, Dechant, Heiligenstein, Ladner, Kogelberg, Kittmansberg, Eichelberg. De riesling wijnen van Fred Loimer zijn subliem, geweldige vertolkers van hun uitmuntende terroir en zeer gunstige microklimaat van de Kamptal. De einzellage Heiligenstein is de bekendste en meest traditionele riesling wijngaard van de Kamptal in Niederösterreich. Het werd daarom gekwalificeerd als 1e cru. De Heiligenstein wijngaard ligt op terrassen naar het zuiden/zuidwesten. De bodem is zeer bijzonder en complex. De ondergrond bestaat uit oersteen met lagen veldspaat, roodbruine zandsteen, ruwe magma conglomeraten en sporadisch wat mineraalrijke siltsteen. De bovenlaag bestaat uit 250 tot 280 miljoen jaar oude sedimentenlagen, uit de tijd waarin het gebied afwisselend door zeeën of meren werd bedekt of juist woestijnachtig was met enkele rivierbedden. Tussen alle stenen zijn ook sporen van versteende planten, puin van vulkanische kwartsporfier en in de oude rivierdalen wat löss te vinden. De helling van de wijngaard is relatief steil. De druiven gedijen er bijzonder goed dankzij de vele zonuren en de verkoelende winden die gezamenlijk zorgen voor een langzame en gezonde rijping.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot