Lomond Sauvignon Blanc (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Coastal Region
Appelatie
Coastal Region
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
sauvignon blanc
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 65,50
Aantal:  

Lomond Sauvignon Blanc (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Moderne vinificatie met controle van temperatuur

Proefnotities

Lomond is de naam van een bergtop in Schotland maar ook van een verrukkelijke wijn uit Zuid-Afrika: Lomond Sauvignon Blanc uit Cape Agulhas. De druiven voor deze verfrissende terroir wijn groeien in wijngaarden in het uiterste zuiden van Zuid-Afrika, daar waar de Indische en de Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten. Hier, in het Cape Floral Kingdom, groeien meer dan tienduizend verschillende plantensoorten en dat zegt iets over de oudheid en de diversiteit van de bodem. Een uniek terroir, een warm klimaat dat door de invloed van de oceanen wordt gematigd, een lang rijpingsseizoen en kundige wijnmakers: die combinatie kan alleen maar leiden tot een bijzondere wijn. De Lomond Sauvignon is ingetogen fruitig, heeft minerale tonen, een verfrissend zuur en een milde afdronk.

Eten & Drinken

Lomond Sauvignon Blanc is een perfect aperitief. Heerlijk bij schaal- en schelpdieren zoals garnalen, gamba's en gebakken mosselen.

Algemeen

Lomond is een van de interessantste Zuid-Afrikaanse nieuwkomers van de afgelopen jaren. Het bottelde zijn eerste wijn in 2005. Het bedrijf, met ongeveer 110 hectare wijngaarden, staat model voor de revolutionaire ontwikkelingen in Zuid-Afrika. Op acht kilometer van de Indische Oceaan, in Gansbaai bij Kaap Agulhas, heeft Lomond een van de koelste microklimaten van Zuid-Afrika. Hierdoor hebben de wijnen een uitzonderlijke frisheid en veel levendigheid. Icoon wijnen zijn de prachtige Sauvignons, intens, fris en uitgebalanceerd.

Details

De wijngaarden liggen in Cape Agulhas, een rijzende ster onder de wijngebieden in Zuid-Afrika. In het uiterste zuiden, onder Kaapstad, ten westen van Walker Bay, daar waar de Indische en de Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten, groeien de druiven voor de Lomond-wijnen. In dit nationale park met zijn enorme biodiversiteit profiteert de wijnstok van verschillende bodems wat leidt tot wijnen met unieke aroma's afkomstig van de terroirs. Dankzij de koele winden vanuit zee genieten de druiven een lang groeiseizoen waardoor de aroma's, zuren en suikers zich geleidelijk kunnen ontwikkelen. Er wordt begin maart met de hand geoogst.Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot