Lomond Sugarbush Single Vineyard Sauvignon Blanc (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Coastal Region
Appelatie
Coastal Region
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
sauvignon blanc
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 87,50
Aantal:  

Lomond Sugarbush Single Vineyard Sauvignon Blanc (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Sugarbush Single Vineyard Sauvignon Blanc ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur.

Proefnotities

De druiven voor de Lomond-wijnen groeien op een unieke plaats in Zuid-Afrika, namelijk in het Cape Floral Kingdom. Dit gebied staat bekend om zijn enorme biodiversiteit. Niet alleen de duizenden verschillende plantensoorten profiteren van de eeuwenoude bodems, maar ook de druiven. Cape Agulhas ligt in het uiterste zuiden van Zuid-Afrika, daar waar de Atlantische en Indische Oceaan elkaar ontmoeten. Koele zeewind zorgt voor een lang rijpingsseizoen waarin aroma's, zuur en suiker zich geleidelijk en evenwichtig kunnen ontwikkelen. Dit klimaat samen met de unieke bodem en deskundige wijnmakers leidt tot een verrukkelijke terroir wijn waarin minerale tonen, licht exotische aroma's van limoen, typische sauvignon kenmerken van kruisbes en asperge elkaar spannend afwisselen. Rijk, rond en vief.

Eten & Drinken

Lomond Sugarbush Single Vineyard Sauvignon Blanc is een rijk aperitief en past bij verfijnde amuses en sushi.

Algemeen

Lomond is een van de interessantste Zuid-Afrikaanse nieuwkomers van de afgelopen jaren. Het bottelde zijn eerste wijn in 2005. Het bedrijf, met ongeveer 110 hectare wijngaarden, staat model voor de revolutionaire ontwikkelingen in Zuid-Afrika. Op acht kilometer van de Indische Oceaan, in Gansbaai bij Kaap Agulhas, heeft Lomond een van de koelste microklimaten van Zuid-Afrika. Hierdoor hebben de wijnen een uitzonderlijke frisheid en veel levendigheid. Icoon wijnen zijn de prachtige Sauvignons, intens, fris en uitgebalanceerd.

Sugarbush wijngaard ligt op 85 à 110 meter hoogte in Cape Agulhas, op de Kaapse punt waar de Indische en Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten. De streek staat bekend om zijn duizelingwekkende biodiversiteit waarvan meer dan tienduizend plantensoorten en ook de druiven profiteren. Het groeiseizoen is hier, dankzij de verkoelende invloed vanuit zee, lang. Er wordt begin maart met de hand geoogst.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot