Lomond Syrah (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Coastal Region
Appelatie
Coastal Region
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
syrah
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 73,50
Aantal:  

Lomond Syrah (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Lomond Syrah ondergaan een moderne vinificatie met controle van temperatuur, daarna 12 maanden rijping op Franse eiken vaten.

Proefnotities

Lomond is de naam van een serie verfijnde terroir wijnen uit Cape Agulhas. Deze kleine appellatie ligt in de zuidelijkste punt van Zuid-Afrika, daar waar de Indische en Atlantische Oceaan elkaar voor de kust ontmoeten. Het klimaat, beïnvloed door de zeeën, is hier relatief koel. Het groeiseizoen is daardoor langer en er wordt in vergelijking met Stellenbosch wel twee weken later geoogst. De donkerrode Lomond Syrah geurt naar braam, framboos en bloesem. De elegante, krachtige wijn komt zacht, vol en donker over. De afdronk is lang, opwekkend en fris. Lagering op barriques van nieuw Frans eikenhout heeft een verfijnde kruidigheid toegevoegd en de Syrah ronder en completer gemaakt. De 14,5% alcohol is volledig opgenomen door het fruit. Een verrukkelijke, evenwichtige dinerwijn.

Eten & Drinken

Lomond Syrah combineert goed met vleesgerechten, stoofschotels en wild.

Algemeen

Lomond is een van de interessantste Zuid-Afrikaanse nieuwkomers van de afgelopen jaren. Het bottelde zijn eerste wijn in 2005. Het bedrijf, met ongeveer 110 hectare wijngaarden, staat model voor de revolutionaire ontwikkelingen in Zuid-Afrika. Op acht kilometer van de Indische Oceaan, in Gansbaai bij Kaap Agulhas, heeft Lomond een van de koelste microklimaten van Zuid-Afrika. Hierdoor hebben de wijnen een uitzonderlijke frisheid en veel levendigheid. Icoon wijnen zijn de prachtige Sauvignons, intens, fris en uitgebalanceerd.

Cape Agulhas is een kleine appellatie in de zuidelijkste punt van Zuid-Afrika. De wijngaarden liggen in noord-westelijke richting en profiteren van de verkoelende invloed vanuit zee. Het groeiseizoen is lang en er wordt in vergelijking met het noordelijker gelegen Stellenbosch twee weken later geoogst. De grond van de wijngaarden waar de syrah groeit bestaat uit een combinatie van zand, klei en kiezel. De druiven worden met de hand geplukt.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot