Longridge Blanc (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Stellenbosch
Appelatie
WO Stellenbosch
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 55,50
Aantal:  

Longridge Blanc (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Longridge Blanc worden handgeplukt in februari en in kleine kratjes naar de kelder gebracht om oxidatie en kneuzing zoveel mogelijk uit te sluiten. De druiven worden met trossen tegelijk gekneusd in roestvrijstalen tanks. De wijn ondergaat een natuurlijke fermentatie op een temperatuur van 14-16 graden. Na de fermentatie rijpt de wijn nog 4 maanden alvorens te blenden en bottelen.

Proefnotities

Longridge Blanc is een frisse, fruitige wijn. Volop tropisch fruit, grapefruit, guave, maar ook marmelade, limoen en tenslotte honing.

Eten & Drinken

Lekkere combinatie met tartaar van tonijn, diverse quiches en krab. Ook als aperitief of bij salades met vis.

Algemeen

Afkomstig van Helderberg in Stellenbosch. De druiven zijn handgeplukt en gesorteerd in de wijngaarden gelegen op de hellingen van de Helderberg mountain. De druivenstokken zijn 28 jaar oud.

Longridge Winery werd in 1994 opgericht. De Nederlander Aldo van der Laan (bekend van Zwanenberg Food Group en als commissaris van FC Twente) heeft het bedrijf in 2006 overgenomen, wat in eerste instantie bedoeld was als hobby. Hij vond in Longridge een nieuwe uitdaging en stelde zichzelf tot doel om van dit wijnbedrijf een tophuis te maken dat zich in kwaliteit aan de bovenkant van de markt positioneert. Het wijnbedrijf is volledig duurzaam.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot