Longridge Chardonnay (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Stellenbosch
Appelatie
WO Stellenbosch
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 85,50
Aantal:  

Longridge Chardonnay (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Longridge Chardonnay zijn geoogst in de koele ochtend. Ze ondergaan een schilinwerking van 2 uur en worden met hele trossen tegelijk gekneusd. Het sap wordt overgeheveld naar 70% nieuwe 225 en 300 liter Franse eiken vaten voor een natuurlijke fermentatie. Het sap rust nog 6 maanden in het droesem en gaat vervolgens in vaten om nog 5 maanden te rijpen. De wijn is dan klaar om te bottelen.

Proefnotities

Longridge Chardonnay is een diepe, volle wijn met gouden kleurschakeringen. In de geur hints van rijpe mandarijntjes, geroosterde amandelen, perzik, witte peer, gedroogde abrikozen en in de finale heerlijk verfrissende lime.

Eten & Drinken

Mooie wijn om zo van te genieten. Tevens een uitstekende combinatie met botervis, rijke visgerechten en gerechten met kalfsvlees. Ook bij rijke, romige kaassoorten is deze wijn prima te combineren. Drink deze wijn binnen 4 - 5 jaar na oogst.

Algemeen

Afkomstig van Stellenbosch (Devon Valley) en Somerset West. De bodem van Glen Rosa in Somerset West bestaat uit leisteen, de bodem in Devon Valley voornamelijk uit graniet.

Longridge Winery werd in 1994 opgericht. De Nederlander Aldo van der Laan (bekend van Zwanenberg Food Group en als commissaris van FC Twente) heeft het bedrijf in 2006 overgenomen, wat in eerste instantie bedoeld was als hobby. Hij vond in Longridge een nieuwe uitdaging en stelde zichzelf tot doel om van dit wijnbedrijf een tophuis te maken dat zich in kwaliteit aan de bovenkant van de markt positioneert. Het wijnbedrijf is volledig duurzaam.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot