Longridge Chenin Blanc (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Stellenbosch
Appelatie
WO Stellenbosch
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chenin Blanc
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 69,00
Aantal:  

Longridge Chenin Blanc (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Longridge Chenin Blanc worden met hele trossen tegelijk gekneusd. Het sap (met 5% droesem) wordt vervolgens overgeheveld in houten vaten (15% Frans eiken vaten en 15% nieuw Amerikaans eiken) en aan het sap wordt daarna gist toegevoegd. Vervolgens ontstaat spontane fermentatie. Na fermentatie en het doorroeren van het sap wordt de wijn koel bewaard en nog 14 dagen bewaard alvorens te bottelen.

Proefnotities

Longridge Chenin Blanc is een heerlijke, delicate wijn die mooi in balans is. De kleur heeft groene schitteringen en een licht gouden glans. In de smaak nuances van gedroogde peer, ondertonen van bloemen, abrikoos, groene appel en een finale van honing. Dit is gecombineerd met frisse lime, mineraliteit en hints van eikenhout. Zeer volle smaak.

Eten & Drinken

Heerlijk om zo van te genieten op een zomerse dag, of drink deze wijn bij visgerechten als red snapper met gnocchi en ratatouille, gegrilde visgerechten, schelp- en schaaldieren en verse salades. Deze wijn kan maximaal 3 jaar na oogstjaar worden bewaard.

Algemeen

Afkomstig van Helderberg in Stellenbosch. De druiven zijn handgeplukt en gesorteerd in de wijngaarden gelegen op de hellingen van de Helderberg mountain. De druivenstokken zijn 28 jaar oud.

Longridge Winery werd in 1994 opgericht. De Nederlander Aldo van der Laan (bekend van Zwanenberg Food Group en als commissaris van FC Twente) heeft het bedrijf in 2006 overgenomen, wat in eerste instantie bedoeld was als hobby. Hij vond in Longridge een nieuwe uitdaging en stelde zichzelf tot doel om van dit wijnbedrijf een tophuis te maken dat zich in kwaliteit aan de bovenkant van de markt positioneert. Het wijnbedrijf is volledig duurzaam.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot