Louis Roederer Blanc de Blancs
Land
Frankrijk
Streken
Champagne
Appelatie
Champagne
Wijn type
Champagne
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 347,50
Aantal:  

Louis Roederer Blanc de Blancs

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De schaarse Blanc de Blancs van tophuis Louis Roederer bezit een geheel eigen stijl. Waar Brut Premier is gemaakt van Pinot Noir, Pinot Meunier én Chardonnay is Blanc de Blancs alléén van Chardonnay gemaakt. Kwestie van smaak dus. Maar ook deze wijn heeft een belangrijk deel van zijn klasse te danken aan de toevoeging van z.g. vins de réserve, van 2 tot 5 jaar oud. Het percentage dat toegevoegd wordt is 6 tot 10%. De Champagne rijpt minimaal 4 jaar op fles. Dosage: 11 tot 12 gram per liter.

Proefnotities

Louis Roederer Blanc de Blancs is licht van kleur, met een frisse, nog enigszins gesloten neus waarin zuiver druivenfruit, kalk en limoen. De frisse, vieve wijn bevat een mooie mousse en kenmerkt zich in de smaak door appeltjes, krijt en citrus. Puur, elegant en strak.

Eten & Drinken

Het is ideaal als aperitief, en is een mooie begeleider van oesters, mosselen en verfijnde visgerechten.

Algemeen

De naam Louis Roederer bestaat pas sinds 1833, maar de oprichting gaat terug naar het jaar 1760, onder de naam Dubois Père Fils. Louis Roederer was een hardwerkende man die met succes zijn champagnes verkocht in het buitenland. Roederer's hartenaas was Rusland. Dankzij haar investeringen is Roederer inmiddels één van de succesvolste onafhankelijke champagnehuizen. Naast de ruim 200 hectaren uitzonderlijk goede, grotendeels grand cru wijngaarden bezit Roederer wijnbedrijven over de hele wereld. Ramos Pinto, Les Domaines Ott, Château de Pez en Château Haut-Beauséjour zijn de bekendste. Ongeveer 70% van de benodigde druiven voor de champagne komt van eigen wijngaarden, wat zeer uniek is

Details

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot