Louis Roederer Brut Rosé (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Champagne
Appelatie
Champagne
Wijn type
Champagne
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 329,75
Aantal:  

Louis Roederer Brut Rosé (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Het unieke van de Champagnes van Louis Roederer is de toevoeging van langzaam gerijpte oude wijnen uit de bekende ‘reserve wine cellar’. Toevoeging van deze speciaal geselecteerde wijnen geeft de Champagne volheid en diepte, het keurmerk van Louis Roederer Champagne. In tegenstelling van 99% van de andere rosé's ontstaat Brut Rosé niet door toevoeging van stille rode wijn. Na de pluk vindt een korte inweking plaats van de schillen van de Pinot Noir.

Proefnotities

Louis Roederer Brut Rosé heeft een mooie, complexe neus met een beetje gedroogde zuidvruchten en rozijnen. Sappig en breed met in de smaak hints van zachte specerijen.

Eten & Drinken

Heerlijke aperitief champagne. Maar de champagne is ook een goede begeleider van delicate visgerechten, oesters en 'fruit de mer'.

Algemeen

De naam Louis Roederer bestaat pas sinds 1833, maar de oprichting gaat terug naar het jaar 1760, onder de naam Dubois Père Fils. Louis Roederer was een hardwerkende man die met succes zijn champagnes verkocht in het buitenland. Roederer's hartenaas was Rusland. Dankzij haar investeringen is Roederer inmiddels één van de succesvolste onafhankelijke champagnehuizen. Naast de ruim 200 hectaren uitzonderlijk goede, grotendeels grand cru wijngaarden bezit Roederer wijnbedrijven over de hele wereld. Ramos Pinto, Les Domaines Ott, Château de Pez en Château Haut-Beauséjour zijn de bekendste. Ongeveer 70% van de benodigde druiven voor de champagne komt van eigen wijngaarden, wat zeer uniek is.

Details

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot